Divendres, 3 de juliol de 2020 - Edició 707
La República

Mobilització ciutadana: El canal de Telegram de Tsunami Democràtic supera els 100.000 inscrits

Centenars de milers de catalans s’han instal·lat aplicacions de missatgeria més segures i encriptades que el WhatsApp

Redacció
Redacció 09/10/2019
Pla general de l'oficina de CaixaBank del carrer Buenos Aires de Barcelona amb els activistes de Tsunami Democràtic

Canviar el WhatsApp per Telegram o Signal. Aquesta és una decisió que estan prenent molts catalans els últims dies. Aquestes tres aplicacions per a telèfons mòbils permeten comunicar-se amb missatges instantanis amb altres usuaris, així com compartir documents i ubicacions, però tenen característiques diferents.

Ha quedat sobradament demostrat com WhatsApp és una aplicació poc segura i fàcil de manipular per terceres persones si es vol investigar o perseguir algú. De fet, la mateixa policia espanyola va acceptar que una de les causes de no haver trobat les urnes de l’1-O va ser l’ús de Telegram o Signal.

I és que aquestes dues aplicacions, a diferència de WhatsApp, són més segures. És més, Telegram, fins i tot, permet poder xatejar amb altres persones sense haver de tenir el telèfon mòbil, ja que ofereix la possibilitat de crear-se un perfil amb un nom “@XXXX” amb el qual al cercador de l’App es podrà localitzar la persona i parlar-hi sense tenir-lo agregat als contactes.

La fal·lera, doncs, per tenir Telegram no només ha estat per a millorar la seguretat de les comunicacions dels catalans, sinó també d’aquells que volen estar informats per Tsunami Democràtic, el col·lectiu que agrupa totes les accions de desobediència civil noviolenta que es preparen arreu del Principat un cop conegudes les sentències.

El canal de Telegram del Tsunami Democràtic ja supera les 100.000 persones inscrites i es recomana a tots aquells que vulguin mobilitzar-se que se’n facin subscriptors.

Descarrega’t aquí les Apps:

Telegram Android

Telegram iOs

Signal Android

Signal iOs

Canal de Telegram del Tsunami Democràtic

 

Relacionats