Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024
Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024

[Minut a minut] El republicanisme surt al carrer per clamar per la independència

|

- Publicitat -

Per Marina Almansa, Marina Bou, Gerard Sesé i Joan Solé

 

Publicitat
18:40h El cant dels Segadors tanca la manifestació ‘Fem la República catalana’
18.30h Paluzie: “Des de l’ANC ens comprometem a convertir el judici del Suprem en un bumerang que torni contra l’Estat. Als partits, us demanem que prioritzeu l’interès del partit al col·lectiu. Que des del Govern feu balanç, que us prepareu per un nou embat. Que l’exili estigui unit, i que concreti un organisme que concreti la República proclamada el 27 d’octubre, no malbareteu la victòria de l’1-O”
18:27h Paluzie: “Som un moviment que sempre està disposat a deixar el futur en mans de la gent. No vam saber concretar la victòria, vam evidenciar febleses i els obstacles semblaven insuperables. No vam defensar la República, però el 21-D vam guanyar a les urnes. Som en una cruïlla, què necessitem per concretar la victòria? En l’1-O trobarem la resposta”
18:26h: Paluzie: “Vam vèncer la por col·lectivament, units com un sol poble. Ho vam fer junts, els que vam votar ‘Sí’ i els prop de 200.000 que van votar ‘No'”
18:24h

Paluzie: “Sabem que davant tenim un Estat disposat a vulnerar drets, que abusa de la presó, disposat a exercir la violència policial per impedir un referèndum d’autodeterminació. Que converteix un dret en un delicte”

18:23h

Elisenda Paluzie, presidenta de l’ANC: “Heu demostrat que la repressió no ens ha vençut”

18:21h

Mauri: “Cal unitat, cal acció política que vol dir esperança i futur. No ens fallarem. No serà ràpid ni serà fàcil, però assolirem aquesta República des de la radicalitat democràtica”

18:20h

Mauri: “Nos da igual los apellidos, va de un pueblo que ha decidido ser soberano”

18:18h

Mauri: “L’única violència fou la de l’1 d’octubre, la de l’extrema dreta. Votar no ha estat mai cap delicte. Al govern de Pedro Sánchez li diem que ja no ens creiem les seves falses promeses”

18:15h

Mauri: “La seva lluita no és sortir de la presó o tornar de l’exili, sinó per un país on ningú pugui defensar les seves idees pacificament”

18:12h

Marcel Mauri, vicepresident d’Òmnium: “Som aquí per recordar la força i la persistència que tenim. De la gent que sota les porres omple les urnes. Vam fer l’acte de desobediència més important que hem fet mai. És la força col·lectiva que demostrarem contra un judici de la vergonya”

18:05h

Josep Maria Cervera, president de l’AMI, agraeix la fermesa, dignitat i fortalesa dels presos i preses, exiliats i repressaliats per l’Estat espanyol

18:04h

Glòria Coronas: “El poble mana, el Parlament obeeix”

18:03h

Glòria Coronas, representant del CDR: “El mandat popular no es negocia. Sempre anirem amb la bandera de l’acció pacífica no-violenta. Prepareu-vos per la tardor calenta, l’1 d’octubre ens farem escoltar”

18:01h

17:59h

17.56h Núria Tarrés, made de l’Adrià Carrasco (CDR a l’exili): “Justícia, llibertat, República i independència. Ahir el seu pare i jo érem amb ell a Brussel·les. El nostre cor és allà. Quina brutalitat, quina vergonya!”
17:53h Schulze: “El millor que es pot dir avui és “jo soc catalana, jo soc català. Feu el que cal fer, la República catalana. Visca Catalunya lliure!”
17:48 Thomas Schulze, membre de Foreign Friends of Catalonia : “Avui mateix, aquí mateix, implementem el mandat de l’1 d’octubre i fem la República. Els amics que té Catalunya al món creix cada dia”
17:43h Ben Emmerson: “Tenen dret a fer un referèndum vinculant sense violència. El Gobierno sap que l’única esperança que té per arribar a un acord és alliberant avui mateix els presos polítics”
17:40h Ben Emmerson, advocat dels processats pel referèndum: “Crec fermanent que aquesta serà la darrera Diada, l’any vinent Catalunya serà un Estat independent”
17:38h Aamer Anwar: “Que no us espanti mai alçar la vostra veu. Vencerem! Catalunya serà una República independent”
17:36h Aamer Anwar: “L’Estat negocia o és terrorisme d’Estat? El silenci no és una opció per qui està al costat de la justícia”
17:34h Aamer Anwar, advocat de Clara Ponsatí: “Franco estaria orgullós d’aquest Estat (Espanyol)” […] “Avui dia no sé com un govern espanyol corrupte pot dir que no és democràtic que una nació voti”
17:31h Comencen els parlaments

17:29h L’Assemblea informa que s’han inscrit 460.000 persones
17:22h Cauen els murs

17.14h L’onada camina per la Diagonal i arriba al Tram 0. Espectacular.
17.12h Tot llest

17:10h Albano-Dante Fachín: “Hi ha molta gent que no és independentista disposada a acabar amb el règim del 78”
17:09h Carles Mundó: “Probablement no sigui l’última però anem cremant etapes. […] El camí no serà fàcil ni breu.”
17:04h La Diagonal, plena a vessar
17:02h Jordi Pina, advocat de Jordi Sànchez, es mostra esperançat amb la sentència del judici dels presos polítics: “Siguem conscients del sacrifici que fan”
16:51h Connexió en directe via Facebook Live des de la fila zero
16:45h Segueix la connexió en directe la #Diada2018 des del compte oficial de Facebook de La República
16:42h Aquesta és l’escaleta de la manifestació convocada per l’Assemblea Nacional Catalana

16:40h Bona tarda! Comencem una nova jornada històrica.

 

 

Publicitat

Opinió

Minut a Minut