Dijous, 16 de setembre de 2021 - Edició 1148
La República

Mijoler pressiona el Govern perquè declini la proposta d’ampliació de l’aeroport del Prat

L’alcalde del Prat de Llobregat retreu al Govern que, segons la seva opinió, van establir la Ricarda com a línia vermella perquè “se’ls va posar en aquesta situació”

Avatar
Agències 05/09/2021

L’alcalde del Prat, Lluís Mijoler, retreu l’aval que el Govern va donar al Document d’Ordenació i Regulació Aeroportuària (DORA) sobre l’ampliacio del Prat i reclama una reunió de la taula institucional del Prat per consensuar l’oposició del territori a aquesta obra. En declaracions a Catalunya Ràdio, Mijoler ha admès que “celebren” que ara el Govern hagi expressat públicament que la destrucció de la Ricarda és una línia vermella però que creu que “s’ha arribat fins aquí perquè se’ls ha posat en aquesta situació”. En aquest sentit, remarca que en la reunió de divendres el Govern “va donar el vistiplau” al DORA i que va ser l’Ajuntament qui després va denunciar a explicar l'”abast” del document.

Mijoler es mostra convençut que, si el territori i el Govern traslladen a Aena que no es vol fer aquesta ampliació pel seu impacte, l’obra no tirarà endavant. “Aena ha deixat clar que només ho faria amb el consens del territori”, ha dit durant l’entrevista a Catalunya Ràdio. És per això, ha afegit, que creu que el Govern “ho té molt fàcil: si no ho vol, ha de dir que no”.