Edició 1892

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 01 de octubre del 2023
Edició 1892

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 01 de octubre del 2023

Més de 300 avis de residències catalanes donen positiu en Covid-19

|

- Publicitat -

310 persones que viuen a 94 residències de gent gran estan infectades amb coronavirus a Catalunya, segons el balanç ofert pel Departament de Treball, Afers Socials i Famílies. La xifra engloba centres públics i privats. El sistema català està format per 1.073 residències de gent gran. El Govern també indica que aquestes persones estan aïllades, estan sent tractades i la seva atenció segueix els protocols marcats pel Departament de Salut. A Catalunya hi ha 64.093 persones grans que viuen en places residencials públiques i privades.

Publicitat

El Govern treballa perquè els familiars es puguin endur temporalment gent gran de residències sense perdre la plaça

El conseller de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir el Homrani, ha explicat que el Govern treballa en un canvi normatiu que permeti treure la gent gran temporalment de les residències sense perdre la plaça i deixant de pagar durant el temps que duri la sortida. En declaracions a Catalunya Ràdio, el conseller ha detallat que per poder endur-se el familiar a casa cal el vistiplau del metge de referencia de la residència que acrediti que el resident no té símptomes de coronavirus i garantir que la persona estarà bé. El Homrani ha dit que això contribuirà també a “destensionar” les residències del país.

Et pot interessar  Nova protesta de la Gent Gran a Mataró contra l'espoli espanyol i les seves conseqüències a la xarxa de Rodalies
Publicitat

Més notícies

Editorial

Opinió