Dijous, 2 d'Abril de 2020 - Edició 616
La República

Més de 300 avis de residències catalanes donen positiu en Covid-19

Estan aïllades i se segueix els protocols que marca el Departament de Salut per tractar-les

Avatar
Agències 26/03/2020
Pla mitjà d'un grup d'usuaris de la residència amb un cartell on es pot llegit "Tot anirà bé". Imatge publicada el 20 de març del 2020. (Horitzontal)

310 persones que viuen a 94 residències de gent gran estan infectades amb coronavirus a Catalunya, segons el balanç ofert pel Departament de Treball, Afers Socials i Famílies. La xifra engloba centres públics i privats. El sistema català està format per 1.073 residències de gent gran. El Govern també indica que aquestes persones estan aïllades, estan sent tractades i la seva atenció segueix els protocols marcats pel Departament de Salut. A Catalunya hi ha 64.093 persones grans que viuen en places residencials públiques i privades.

El Govern treballa perquè els familiars es puguin endur temporalment gent gran de residències sense perdre la plaça

El conseller de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir el Homrani, ha explicat que el Govern treballa en un canvi normatiu que permeti treure la gent gran temporalment de les residències sense perdre la plaça i deixant de pagar durant el temps que duri la sortida. En declaracions a Catalunya Ràdio, el conseller ha detallat que per poder endur-se el familiar a casa cal el vistiplau del metge de referencia de la residència que acrediti que el resident no té símptomes de coronavirus i garantir que la persona estarà bé. El Homrani ha dit que això contribuirà també a “destensionar” les residències del país.

Relacionats