Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024
Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024

#MarcaEspaña: La Comissió Europea denuncia Espanya per la contaminació d’aigües

|

- Publicitat -

Espanya torna a fer un trist paper davant dels 27 en ser denunciada per aplicar de manera deficient la norma europea contra la contaminació de l’aigua per la ramaderia i l’agricultura.

A conseqüència d’aquesta resposta totalment insuficient i en contra de la normativa, l’Executiu europeu iniciarà tràmits legals en contra Espanya, per haver fet cas omís de la Directiva 91/676/CEE.

Publicitat

Tal com indica la llei “els Estats membres de la Unió Europea han de controlar les aigües i identificar les que puguin estar contaminades”, així com emprendre accions per reduir els efectes adversos de la pol·lució.

La Comissió Europea ha advertit que Espanya encara ha d’adoptar mesures per evitar que l’excés de nutrients, majoritàriament nitrogen i fòsfor, contaminin l’aigua, i insta l’Estat a què identifiqui les zones especialment vulnerables.

L’Executiu europeu durà als jutjats Espanya després que el 2018 advertís l’estat dels seus incompliments el 2018, i que el 2020 li tornés a recordar que ha d’aplicar la normativa de nitrats.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut