Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024
Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024

MarcaEspaña: Dos policies d’Estepona que van violar una noia no entren a presó a canvi d’un curs d’educació sexual

|

- Publicitat -

L’Audiència de Màlaga ha condemnat A dos policies locals del municipi malagueny d’Estepona per un delicte d’abús a una noia de 18 anys, però no entraran a presó. Se’ls proposa fer un curs d’educació sexual i així estalviar-se complir la condemna penal.

A aquesta condemna, dictada l’abril d’aquest any, s’hi va arribar després de l’acord de conformitat entre les defenses dels acusats, la Fiscalia i l’acusació particular. Entre les parts s’acordava la inhabilitació per a feina o càrrec públic als dos policies i la prohibició de comunicar-se amb la noia durant 10 anys. La Fiscalia va demanar primer 30 anys de presó per als dos homes, a qui acusava d'”agressió sexual”, però finalment, amb aquest acord no es va celebrar el judici.

Publicitat

Els magistrats fonamenten l’acord que els abusadors ja han indemnitzat la víctima i per “l’escassa probabilitat” que reincideixin. Malgrat això, el president de la sala que ha jutjat el cas no hi està d’acord i va emetre un vot particular, considera que els fets revelen una “acusada perillositat criminal en els seus autors”, i segons el jutge, van dur a terme una “acció molt planificada” sent servidors públics.

Així mateix, cal recordar que quan els policies van agredir de la noia de 18 anysals carrers d’Estepona “es trobaven uniformats, de servei, en vehicle oficial i en l’exercici de les funcions pròpies del càrrec”, segons indica la resolució.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut