Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024
Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024

L’obsessió dels comuns amb JxCat fa que s’oblidin de la CUP

|

- Publicitat -

El diputat dels comuns al Congrés Joan Mena ha criticat que JxCat no hagi votat a favor de la ‘Llei Celaá’ i hagi “dinamitat la unitat en la defensa de la immersió lingüística”. En roda de premsa aquest dijous després de la votació, Mena ha carregat contra el paper que ha tingut JxCat al ple i que hagi preferit “pactar amb les dretes” quan “més falta fa” la unitat del catalanisme.

El diputat dels comuns ha celebrat la derogació de la LOMCE – “una llei profundament retrògrada”- amb l’aprovació de la nova llei educativa, que “blinda” la immersió, entre d’altres. “És un dia important per a la comunitat educativa” i que demostra que “es poden complir els compromisos polítics”, ha dit.

Publicitat

JxCat, però, no ha estat l’única que s’ha abstingut també el PDeCat, la CUP, Bildu i el BNG. Els motius són que la llei garantirà que les llengües cooficials i el castellà tinguin les mateixes competències, i això va en contra de la immersió lingüística a Catalunya perquè permetrà al Ministeri d’Educació, “via reial decret”, restablir percentatges “òptims” sobre l’ús del castellà o català a les escoles. Segons Junts, el redactat acordat per ERC amb els grups que donen suport al Gobierno “suavitza” el veto a la immersió de la llei vigent, la ‘llei Wert’, però no el deroga.

Et pot interessar  Gairebé la meitat dels estands del Saló de l'Ensenyament atenien en castellà
Publicitat

Opinió

Minut a Minut