Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024
Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024

Lliçó independentista pel 10-N: ERC, Jxcat i CUP freguen la majoria absoluta

|

- Publicitat -

Eleccions en un ambient excepcional a Catalunya: sota la forta repressió de l’Estat, amb un desplegament coercitiu policial sense precedents, amb presos polítics i exiliats i amb tota una maquinària comunicativa a la contra per part de mitjans i premsa fets des de la Meseta.

Contra vent i marea, els independentistes han tornat a guanyar a les urnes, aquest cop a les eleccions espanyoles d’aquest 10-N.

Publicitat

Amb poc més d’un 80% del vot escrutat, frega la majoria en escons, amb 23 o 24 escons dels 48 que reparteix Catalunya. ERC obté 13 diputats, JxCat 8 i la CUP 2 a pocs vots del tercer a Girona. Sigui com sigui, se superen els 22 de fa tot just 6 mesos.

Això significa que amb una participació de més del 71%, els independentistes fregarien també la majoria absoluta en vots i més tenint en compte que en un referèndum 1 terç dels comuns votarien ‘Sí’ a la independència. La suma dels vots d’ERC, JxCat i CUP representarien el 43% del total dels vots (amb el 70% escrutat).

 

Et pot interessar  ERC celebra l'ajornament del judici per l'1-O però reclama l'aplicació de l'amnistia a Jové, Garriga i Salvadó
Publicitat

Opinió

Minut a Minut