Edició 2099

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 24 de abril del 2024
Edició 2099

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 24 de abril del 2024

Lleida, Girona i Catalunya Central, les regions sanitàries candidates a passar a la fase 1

|

- Publicitat -

El Govern ja sap quines són les zones del Principat que passin de fase 0 a 1 el proper dilluns 18 de maig, però, com tota la gestió de la pandèmia, ho ha d’autoritzar el Gobierno de Pedro Sánchez des de Madrid.

Així donvs, la Generalitat proposa que les regions sanitàries de Lleida, Girona i Catalunya Central passin també a la fase 1 el proper dilluns i deixa de moment en l’aire el plantejament sobre la regió metropolitana de Barcelona. En les properes hores s’estudiarà una proposta parcial per a l’àrea metropolitana, “que no serà completa de passar a la fase 1”, segons ha indicat després de la reunió del pla Procicat la consellera de Salut, Alba Vergés.

Publicitat

En preguntar-li si aquest plantejament estaria a temps d’aplicar-se ja dilluns, ha indicat que caldrà veure la data concreta, però ha afegit que no es vol anar “molt més enllà”. Les regions que es plantegen per passar ja a fase 1 estan risc baix o moderat.

Et pot interessar  Els treballadors del Govern a l'exterior reclamen l'equiparació: “Demanem drets tan bàsics com una baixa per maternitat"
Publicitat

Opinió

Minut a Minut