Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024
Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024

L’homofòbia no té aturador: un altre agredit a Girona

|

- Publicitat -

La violència per raó d’orientació sexual no és un cas aïllat a Catalunya, sinó que, lamentablement, hi ha diversos grups que es dediquen a perseguir i agredir a persones homosexuals. Aquesta matinada a Girona hi ha hagut un altre cas, que esdevé especialment greu, tant per la violència exercida, com pel fet que abans d’agredir-lo li han preguntat obertament la seva orientació sexual.

Els fets han succeït de matinada quan presumptament un grup de quatre homes ha assaltat un jove després de preguntar-li si “tu ets el maricó?”. D’aquesta manera reafirmen que el motiu de l’agressió és l’orientació sexual del jove i esdevé una flagrant infracció de l’Article 510 del Codi Penal.

Publicitat

Aquest fet demostra l’homofòbia més repugnant i evidencia que cal que les autoritats tinguin un compromís ferm per erradicar-la. El jove ha requerit atenció hospitalària. Després de recuperar-se ha afirmat que ja ha fet la denúncia i que els Mossos d’Esquadra ja estan investigant els fets.

La víctima ha ressaltat que “a partir d’ara tot queda en mans de la justícia”.

Entre molts comentaris de suport a l’agredit també hi ha una piulada de Mossos d’Esquadra que subratlla que “la denúncia és essencial per iniciar una investigació que ens permeti identificar i detenir els autors d’aquests tipus d’agressions”.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut