Dimecres, 7 de desembre de 2022 - Edició 1595
La República

L’homofòbia no té aturador: un altre agredit a Girona

Els fets han succeït de matinada quan un grup d’homes s’ha encarat a un jove

Miquel Ventura 01/10/2021

La violència per raó d’orientació sexual no és un cas aïllat a Catalunya, sinó que, lamentablement, hi ha diversos grups que es dediquen a perseguir i agredir a persones homosexuals. Aquesta matinada a Girona hi ha hagut un altre cas, que esdevé especialment greu, tant per la violència exercida, com pel fet que abans d’agredir-lo li han preguntat obertament la seva orientació sexual.

Els fets han succeït de matinada quan presumptament un grup de quatre homes ha assaltat un jove després de preguntar-li si “tu ets el maricó?”. D’aquesta manera reafirmen que el motiu de l’agressió és l’orientació sexual del jove i esdevé una flagrant infracció de l’Article 510 del Codi Penal.

Aquest fet demostra l’homofòbia més repugnant i evidencia que cal que les autoritats tinguin un compromís ferm per erradicar-la. El jove ha requerit atenció hospitalària. Després de recuperar-se ha afirmat que ja ha fet la denúncia i que els Mossos d’Esquadra ja estan investigant els fets.

La víctima ha ressaltat que “a partir d’ara tot queda en mans de la justícia”.

Entre molts comentaris de suport a l’agredit també hi ha una piulada de Mossos d’Esquadra que subratlla que “la denúncia és essencial per iniciar una investigació que ens permeti identificar i detenir els autors d’aquests tipus d’agressions”.