Edició 2093

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 18 de abril del 2024
Edició 2093

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 18 de abril del 2024

Les defenses de Borràs no es rendeixen i presenten un nou recurs al TJSC

|

- Publicitat -

Ni en temps de descompte, les defenses de Borràs no aturen màquines i suen tinta davant del cas protagonista dels darrers dies. Els advocats Isabel Elbal i Gonzalo Boye presenten un nou recurs al TSJC qui jutjarà a Borràs per la presumpta fragmentació i adjudicació de contractes quan Borràs es trobava al capdavant de la Institució de les Lletres Catalanes (IEC).

El recurs es tracta d’una queixa contra la resolució d’un altre recurs.Els advocats de Borràs recorden que van demanar la recusació del magistrat instructor, Carlos Ramos, el 6 de juliol passat, petició que no va ser admesa a tràmit per una resolució del 15 de juliol del mateix Ramos. Segons els lletrats, el magistrat havia de traslladar el recurs a la resta de parts, defenses dels altres processats i fiscalia, perquè opinessin. Però l’instructor no ho va fer. Després es va presentar un recurs d’apel·lació contra aquesta resolució, que també va ser rebutjat dilluns passat pel magistrat instructor.

Publicitat

La defensa de Borràs recrimina a Ramos que digués que els recursos només pretenien dilatar el procediment judicial. A més, li recorda que la petició de recusació hauria de paralitzar el procediment fins que es nomenés un instructor substitut. Per això, considera que Ramos té “algun” interès en la causa per la seva reacció “hostil” als escrits de la representació de Borràs.

Aquest últim recurs coincideix quan la mesa del Parlament debat la suspensió de la presidenta de la cambra, és a dir, decidirà si se li aplicarà l’article 25.4 del reglament.

Et pot interessar  El TSJC ajorna el judici contra Jové, Salvadó i Garriga per l’1-O per evitar interferències amb la campanya electoral
Publicitat

Opinió

Minut a Minut