Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024
Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024

L’ANC s’internacionalitza i assoleix la vicepresidència de l’Organització de Nacions i Pobles No Representats

|

- Publicitat -

La presidenta de l’Assemblea, Elisenda Paluzie, ha estat escollida vicepresidenta de l’Organització de Nacions i Pobles No Representats. És un pas important, ja que es tracta d’una organització internacional pel dret a l’autodeterminació, amb més de 42 membres a tot el món. Per això, des de l’ANC celebren que “permetrà potenciar la seva tasca internacional a un nivell superior” i que “augmentarà el seu àmbit d’influència”.

L’UNPO és una organització que té com a objectiu defensar el dret a l’autodeterminació dels seus membres: pobles indígenes, minories, estats no reconeguts i territoris ocupats. L’organització va ser creada a finals dels anys vuitanta per líders exiliats de pobles que vivien sota l’opressió imperial.

Publicitat

A més, aquestes eleccions han suposat una destacable renovació de la presidència de l’UNPO, que ha passat de 10 homes i una dona a 6 dones i 5 homes. La nova presidenta, Edna Adan Ismail, va ser la primera dona que va exercir com a ministra d’Afers Exteriors a Somalilàndia i és una activista molt respectada per l’abolició de la mutilació genital femenina i també la presidenta de l’Organització per a les Víctimes de la Tortura.

L’Assemblea General de l’UNPO s’ha celebrat a Washington DC coincidint amb la iniciativa de l’organització d’establir una presència permanent als Estats Units. Amb aquesta decisió, s’espera reforçar notablement la seva influència diplomàtica a les Nacions Unides.

Et pot interessar  Lluís Llach anuncia que es presentarà a les eleccions de l'ANC
Publicitat

Opinió

Minut a Minut