Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024
Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024

L’alcalde de Montblanc veu compatible militar a ERC i donar suport a La Crida

Josep Andreu expressa la necessitat de crear espais "més transversals" i unitat en el republicanisme

|

- Publicitat -

Va ser una de les imatges de la Convenció Fundacional de Manresa de La Crida, l’alcalde de Montblanc, Josep Andreu, un històric d’ERC, intervenint a l’acte d’aquest nou moviment polític que es constituirà en partit amb una xapa del vicepresident legítim, Oriol Junqueras.

La imatge ha provocat un debat dins les files d’ERC on fins i tot el president del grup parlamentari del partit, Sergi Sabrià, l’emplaçava a decidir “en quin projecte polític vol participar”. La resposta? Andreu ha insistit que el seu partit és ERC i que vol tornar a liderar la candidatura municipal el 2019, “com sempre”, però asseverant que en el moment actual calen “espais més transversals” i unitat en el sobiranisme per abordar els grans reptes: “Treure els presos i els exiliats i avançar cap a la república catalana no es pot fer si no anem junts en algunes qüestions, com ara les eleccions europees”.

Publicitat

Segons Andreu, La Crida camina “cap a un espai transversal o un moviment que serveixi per a assolir cotes de més unitat”, un espai on ell intentarà aportar el seu “gra de sorra”. Tanmateix, matisa, si s’acaba constituint com un partit -fet que es produirà- deixarà de participar perquè el seu és ERC, “des de fa molts i molts anys”.

Defensa una llista unitària per a les europees

L’alcalde de Montblanc també s’ha mullat sobre una qüestió que ahir ERC va descartar, i és la llista unitària per a les eleccions europees. Andreu demana anar junts “sobiranistes, independentistes i federalistes, i tots aquells que volem un horitzó de llibertat per al nostre país”. Tot i que considera que no és partidari d’anar “a tot arreu junts ni separats”, concreta que “cada elecció necessita una reflexió”.

Et pot interessar  Estrada insta Puigdemont a fer una "esmena claríssima" a les polítiques de Junts
Publicitat

Opinió

Minut a Minut