Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024
Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024

L’agonia del català a Barcelona: La llengua es converteix en el quart motiu de discriminació

|

- Publicitat -

El 30% dels casos que es nega la prestació d’un servei a algú és per raó de llengua. Una dada emesa per l’Informe de l’Observatori de les Discriminacions a Barcelona 2021 apunta que les discriminacions lingüístiques només queden per darrere dels motius racistes i xenòfobs.

Plataforma per la Llengua, com a membre de la Taula d’Entitats amb Servei d’Atenció a les Víctimes de Discriminació, ha aportat dades per a elaborar l’informe, però lamenta que en l’anàlisi s’oblidi que gairebé el 100% de les discriminacions lingüístiques són per parlar en català.

Publicitat

Tot i això, l’informe apunta que durant el passat 2021, a la ciutat de Barcelona es van reportar fins a 59 discriminacions lingüístiques, 55 de les quals per parlar català (les altres quatre es van produir per parlar llengües diferents del català i del castellà). Aquesta xifra suposa un creixement del 17% respecte de les 47 discriminacions denunciades el 2020, que ja eren dues més que les 45 del 2019, i són un 10,9% dels 504 casos totals reportats per la Taula d’Entitats.

L’entitat fa una crida a l’Ajuntament de Barcelona per incloure clàusules lingüístiques en la contractació, tenint en compte el creixement de les discriminacions per part d’empreses i també a l’espai públic.

Cal recordar que l’informe es publica des del 2018 i es defineix a partir de les dades que proporciona la Taula d’Entitats amb Servei d’Atenció a les Víctimes de Discriminació.

Et pot interessar  Una empresa que moderava Facebook, condemnada per discriminar segons la llengua els moderadors de continguts
Publicitat

Opinió

Minut a Minut