Dimecres, 28 d'octubre de 2020 - Edició 825
La República

L’advocada de Trapero titlla de “secessionistes” els presos polítics

L’advocada de Josep lluís Trapero, exmajor dels Mossos d’Esquadra, Olga Tubau, ha atès aquest matí els micròfons de Catalunya Ràdio. Trapero està acusat de rebel·lió per l’Audiència Nacional. La lletrada […]

Gerard Sesé
Gerard Sesé 18/03/2019
Pla mitjà del major dels Mossos d'Esquadra Josep Lluís Trapero durant la compareixença al Tribunal Suprem acompanyat per la seva lletrada, Olga Tubau. Imatge del 14 de març de 2019 (Horitzontal)

L’advocada de Josep lluís Trapero, exmajor dels Mossos d’Esquadra, Olga Tubau, ha atès aquest matí els micròfons de Catalunya Ràdio. Trapero està acusat de rebel·lió per l’Audiència Nacional.

La lletrada ha deixat tres titulars contundents. Per una banda, ha mostrat perplexitat en explicar que s’ha tractat un testimoni del judici de l’1-O com un protagonista o acusat quan només havia de declarar.

Per altra banda, ha assegurat que les paraules de Trapero són verídiques i que hi ha fets objectius a la causa que ella porta que ho certifiquen i que, per tant, arriba a la conclusió que els testimonis dels responsables de la policia i GC l’1-O van mentir: “Dedueixo que han faltat a la veritat. La declaració del major Trapero és la que correspon a la realitat, hi ha molts elements objectius que ho ratifiquen”.

Però el titular més destacable que ha deixat caure ha estat quan Mònica Terribas li ha preguntat si les declaracions de Trapero desmunten la rebel·lió a tots els acusats. La resposta, que ara us transcriurem literalment, descarta el delicte però titlla de ‘secessionista’ el pla del Govern ara mig a l’exili i mig a presó. Aquesta és la resposta exacta:”Desmunta la pota fàctica que sustenta la rebel·lió respecta que el Govern, els processats, haurien comptat per portar endavant el seu pla secessionista amb un cos policial armat”.

Relacionats