Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024
Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024

La Moncloa obre la porta al traspàs de Rodalies amb un calendari casualment desvinculat de l’aprovació dels PGE

|

- Publicitat -

La portaveu del govern espanyol, Isabel Rodríguez, ha afirmat que és “precipitat” que ERC es pronunciï sobre els pressupostos generals de l’Estat per al 2022 quan encara no s’han presentat al Congrés. “No crec que sigui el més apropiat descartar-los abans de conèixer-los”, ha respost Rodríguez a les declaracions de la portaveu dels republicans, Marta Vilalta, que ha avisat que ara per ara votarien que ‘no’.

En roda de premsa després del Consell de Ministres d’aquest dilluns, la ministra portaveu ha defensat que els PGE seran “bons per a tots els territoris, també per a Catalunya” perquè augmenten la capacitat inversora. Rodríguez ha desvinculat la negociació pressupostària del traspàs de Rodalies.

Publicitat

La ministra ha reiterat que la qüestió de Rodalies s’abordarà en un grup de treball en el marc de la Comissió Bilateral i ha remarcat que cal fer un abordatge tècnic de la qüestió. Fonts del govern espanyol obren la porta al traspàs, però amb un calendari que no vagi lligat al dels PGE.

Rodríguez ha mostrat confiança a poder sumar els suports suficients per aprovar els comptes públics, entre els quals els vots afirmatius d’ERC, i a “ampliar-los” amb els d’altres grups, com JxCat. Les mateixes fonts han tret importància a les declaracions de Vilalta i han negat un empitjorament de la relació amb els republicans.

Missatge a PP i Cs
La portaveu del govern espanyol ha estès la mà a PP i Cs per negociar els PGE. “Ens agradaria comptar amb el seu suport, no hem descartat aquest escenari”, ha dit Rodríguez, que ha defensat que els PGE “mereixen un suport majoritari”. La ministra ha assegurat que l’executiu de Pedro Sánchez aspira a “ampliar” els suports obtinguts en l’aprovació dels de 2021.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut