Edició 2091

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 16 de abril del 2024
Edició 2091

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 16 de abril del 2024

La Moncloa diu que reprendrà la mesa de diàleg quan la pandèmia estigui “controlada”

|

- Publicitat -

La portaveu del govern espanyol, María Jesús Montero, ha rebutjat aquest dimarts un cop més incorporar la figura del relator a la mesa de negociació entre els governs català i espanyol. Ho ha fet en resposta a les manifestacions de l’expresident de la Generalitat Carles Puigdemont, que considera “imprescindible” aquesta figura després que l’executiu es desdigués del seu acord amb Bildu per a la pròrroga de l’estat d’alarma. Segons Montero, “els millors relators i testimonis” de les actuacions dels govern espanyol “són el conjunt dels ciutadans” i no cal cap figura externa en les negociacions. En tot cas Montero ha insistit que el seu executiu reprendrà la mesa de diàleg quan la crisi del covid-19 estigui “controlada”.

Montero ha apuntat que les declaracions que l’expresident de la Generalitat ha fet durant una trobada amb mitjans catalans organitzada per l’Eurocambra i el Col·legi de Periodistes no la sorprenen. “No difereixen en res al que diu sempre Puigdemont, que sempre ha cregut que es necessiten determinades figures perquè el govern d’Espanya no té credibilitat”.

Publicitat

“Ell mai ha donat credibilitat a aquest govern”, ha dit, però “m’agradaria escoltar dels líders polítics, també de Puigdemont” que “ajuden” per solucionar la tasca dels executius en la situació actual.

Montero ha insistit que no cal cap “relator” en el diàleg entre els governs català i espanyol per resoldre la crisi política a Catalunya. “Sempre hem dit que els millors relators i testimonis del govern són el conjunt dels ciutadans perquè passem comptes de manera permanent sobre les qüestions que es van produint”.

En tot cas ha assegurat que el seu executiu preveu reprendre les reunions de la mesa de diàleg amb la Generalitat quan la crisi del covid-19 estigui “controlada”. “Nosaltres mantenim ferms els nostres compromisos d’investidura que s’han vist interromputs per la situació de pandèmia”.

Et pot interessar  El Govern vol reunir les taules de negociació amb l'Estat malgrat les eleccions del 12-M: "Aquí no s'aparca res"

Ara, segons Montero, “tots estem dedicats i ocupats en fer realitat la protecció del conjunt dels ciutadans i que l’economia es recuperi de la situació de shock”, ha dit, però “en el moment en que situació sanitària -i espero que sigui aviat- estigui del tot controlada i estiguem una nova normalitat continuarem amb la resta de tasques que teníem previstes”.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut