Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024
Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024

La Mesa del Parlament abordarà la petició de JxCat per cessar el secretari general

|

- Publicitat -

La Mesa del Parlament es reunirà aquest dimarts per videoconferència i tractarà els escrits presentats amb relació a la publicació parcial de les resolucions aprovades pel ple sobre la monarquia. Entre aquests documents hi ha la petició de JxCat perquè se cessi el secretari general de la cambra, Xavier Muro, responsable de la publicació de les resolucions al Butlletí Oficial del Parlament de Catalunya (BOPC).

Saltar-se la sobirania popular al servei d’Espanya

Publicitat

El Parlament de Catalunya representa la sobirania popular del poble català de manera representativa. Muro va carregar-se aquesta legitimitat de la cambra i de manera unilateral va publicar al butlletí oficial de la institució només algunes parts de les resolucions aprovades al ple sobre la monarquia. Muro va esgrimir en una nota al final del BOPC que les parts omeses contravenien sentències del Tribunal Constitucional.

Aquesta decisió personal va rebre el suport de tots els lletrats del Parlament a través d’una carta tramesa a la mesa. Tot i així, el MHP Quim Torra en va exigir la destitució.

Et pot interessar  Ministre diferent però mateix discurs: Puente considera que es fa "demagògia" amb les incidències de Rodalies
Publicitat

Opinió

Minut a Minut