Diumenge, 25 d'octubre de 2020 - Edició 822
La República

La Generalitat aprova el seu pla de desconfinament i l’envia a Sánchez

Torra demana que s’aixequi l’estat d’alarma i que la gent respecti demà la sortida dels infants per franges

Redacció
Redacció 25/04/2020
Pla mig del president Quim Torra, durant el Consell Executiu extraordinari d'aquest dissabte. Imatge del 25 d'abril de 2020 (Horitzontal).

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha dit que el Govern ha aprovat aquest dissabte a primera hora de la tarda el pla de desconfinament que defensa aplicar a Catalunya, i aquest mateix dissabte l’enviarà al president de Govern, Pedro Sánchez, de cara a la reunió setmanal de diumenge amb els líders autonòmics.

Ho ha explicat en roda de premsa després d’un Consell Executiu extraordinari del seu govern per aprovar el pla, i ha reiterat que “no es pot planejar el desconfinament a 600 quilòmetres de distància”.

“Per això demanem recuperar les competències de manera immediata”, i ha plantejat al Gobierno tres opcions per fer-ho: o aixecar l’estat d’alarma; o mantenir-lo només en alguns territoris d’Espanya; o modificar-lo perquè la competència de l’estat d’alarma a Catalunya passi a ser de la Generalitat.

El pla de desconfinament es basa en l’informe encapçalat per l’investigador Oriol Mitjà i compta amb les administracions locals, ha destacat Torra.

Ara cada conselleria presentarà el seu pla sectorial de desconfinament, i es crearà un comitè d’experts juristes, també amb presència del Govern, que garanteixi els drets de la ciutadania.

Relacionats