Edició 2111

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 06 de maig del 2024
Edició 2111

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 06 de maig del 2024

La família de Brian Ríos, mort sota custòdia policial el 2022, considera “insuficients i inacceptables ” les explicacions del Govern sobre la seva mort

La plataforma que dona suport al cas, 'Justícia per Brian Ríos' ha demanat als grups parlamentaris que "s'involucrin en les morts sota custòdia" i "evitin el silenci"

|

- Publicitat -

Els familiars de Brian Ríos, el jove que l’agost del 2022 va morir als calabossos dels Mossos d’Esquadra de Rubí (Vallès Occidental), segons va destapar ‘La Directa’, continuen demanant justícia, ja que consideren “insuficients i inacceptables” les explicacions del Departament de Salut i el d’Interior sobre la mort del jove. La família denuncia que encara hi ha “moltes incògnites per resoldre”, mentre que la seva advocada, Elisabet Garcia, assegura que la mort de Ríos era “evitable”. Davant la manca d’informació, els familiars apel·len a la ciutadania per trobar testimonis. “Volem que es faci justícia i que serveixi com a precedent perquè cap família hagi de patir aquest dolor”, han reblat.

El jove Brian Ríos, que tenia 28 anys en el moment dels fets, va ser detingut per la Policia Local de Rubí la nit del 21 d’agost, quan va sortir amb el seu padrastre al centre de la ciutat per comprar unes cerveses. Segons va poder saber el mitjà Rubí TV, com que el jove, que és el que havia baixat del cotxe per comprar les begudes, no tornava, el padrastre de seguida va sospitar que passava alguna cosa, i després de recollir la dona del jove, van anar a buscar-lo. Van trobar-lo envoltat d’agents locals, que al·legaven que en Brian presentava “un estat d’embriaguesa elevat”. Segons l’atestat, quan el jove va veure la seva dona, va adoptar un comportament violent i va intentar agredir un dels agents. Amb tot, van detenir-lo acusant-lo de presumpta resistència, amenaces, injúries, atemptat i manca de respecte a l’autoritat. La dona de Rios, tanmateix, va denunciar haver sentit cridar el seu marit que els agents “l’estaven fent menjar gespa”.

Publicitat
Et pot interessar  Vist per sentència el judici contra els acusats de deixar vàters i llaços grocs a casa d'independentistes per "ridiculitzar-los"

Després d’haver-lo detingut, els agents van traslladar el jove al CAP de Rubí, on va rebre antipsicòtics i sedants, les dosis dels quals que no han quedat del tot esclarides. Segons la família, el jove va sortir del centre mèdic “en cadira de rodes i situació de semi inconsciència”. “No estava en condicions aptes per haver estat donat d’alta i els calabossos no eren el lloc adient per fer un seguiment mèdic”, lamenta l’advocada. El jove va morir hores més tard sota custòdia policial, tal com va destapar ‘La Directa’.

Els familiars, que aquest dimecres, 12 d’abril, s’han reunit amb diversos grups parlamentaris, en una trobada que han valorat com a “positiva” malgrat la “falta de representativitat”. “Hi ha un espai d’escolta, però seguim sense tenir respostes”, ha dit Garcia, segons ha recollit l’ACN. L’advocada del cas ha insistit que van formular unes preguntes al Govern el passat octubre, a través de la CUP, però que les respostes evidencien “un silenci institucional”.

Actualment, el cas es troba sota sobreseïment provisional, però la família demanarà al jutjat la reobertura de les diligències d’investigació. En la mateixa línia, la plataforma que dona suport al cas, ‘Justícia per Brian Ríos’ ha demanat als grups parlamentaris que “s’involucrin en les morts sota custòdia” i “evitin el silenci”.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut