Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024
Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024

La Delegació del govern espanyol al País Valencià confirma que revisaran la multa per parlar en català

|

- Publicitat -

La multa de 601 euros que va rebre Francesc Xavier Tébar, veí de Benetússer, per haver “alterat l’ordre” del seu centre de Salut en demanar poder expressar-se en català ha generat una onada d’indignació entre els catalanoparlants. Tant és així, que la Delegació del govern espanyol al País Valencià ha confirmat que revisaran la sanció econòmica. Per la seva banda, Plataforma per la Llengua, que defensa jurídicament Tébar, ha demanat la retirada de la sanció.

La delegada del govern espanyol al País Valencià, Pilar Bernabé, ha confirmat que la delegació espanyola “analitzarà les al·legacions a la multa” que permeten fer a Téber, tal com recull el mitjà Racó Català. Bernabé, tanmateix, ha volgut puntualitzar que la multa va imposar-la la Policia Local d’Alfafar, i que des de la delegació l’únic que es fa és “tramitar la multa”.  No obstant això, Bernabé ha afirmat que, en aquest cas, la Policia Local d’Alfàfar “per descomptat haurà de fer un informe”.

Publicitat

Per la seva banda, Plataforma per la Llengua, que representa judicialment a Téber, va demanar el passat diumenge que es retirés la sanció, advertint que és una “equivocació” aplicar la llei mordassa en aquest cas.

Et pot interessar  Una empresa que moderava Facebook, condemnada per discriminar segons la llengua els moderadors de continguts
Publicitat

Opinió

Minut a Minut