Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024
Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024

La Crida respon a Justícia: “Sànchez té dret a treballar en la defensa de les seves idees”

|

- Publicitat -

El pres polític Jordi Sànchez ha denunciat avui que la naturalesa sociopolítica de la Crida i la defensa de la independència “no pot ser causa de la negativa” per tramitar el permís i, de ser així, creu que s’estaria imposant una inhabilitació “extrajudicial” i una condemna “complementària”. A més, ha acusat el Departament de “mala praxi”.

La resposta del Departament de Justícia ha estat doble: per una banda ha lamentat “l’error” en relació amb el permís laboral de Jordi Sànchez, ja que en un primer moment va informar d’un acord favorable perquè pogués treballar a La Crida Nacional per la República. Per l’altre, ha argumentat que la junta de tractament no va avalar la proposta perquè “no s’ajustava a les condicions establertes al Programa Individual de Tractament”. Tot i això, el Departament ha elevat l’acord al jutjat de vigilància penitenciària, que és qui té “l’última paraula”.

Publicitat

En aquest context també s’ha pronunciat la Crida Nacional per la República en un comunicat als mitjans. L’entitat independentista diu que Jordi Sànchez “té dret a treballar en la defesa de les seves idees des de l’activisme social, desvinculat de les institucions i organismes públics en l’aplicació del 100.2 del Reglament penitenciari, com fan la resta dels seus companys i companyes presos”. Així, entenen que, per tant, el pres polític “té el dret de treballar a la Crida Nacional, tal com li vam demanar des dels òrgans de govern”.

Tanmateix, donen ple suport al comunicat que avui ha fet públic Jordi Sànchez, on denuncia la mala praxi del Departament de Justícia davant el sobtat canvi de criteri respecte de la concessió del permís 100.2 per poder treballar en aquesta associació política.

Et pot interessar  La C-16 entre Manresa i Terrassa serà gratuïta de dilluns a divendres per a tots els vehicles a partir de la tardor

També recorden que la negació d’aquesta incorporació professional per part de la Junta de Tractament “reforça la injustícia de la sentència del Tribunal Suprem, i el condemna a una persecució ideològica”.

Per acabar, esperen que “hi hagi una qualificació favorable que permeti al nostre president Jordi Sánchez incorporar-se laboralment a la Crida”.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut