Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024
Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024

Jordi Sánchez denuncia el Departament de Justícia per vulnerar els seus drets

|

- Publicitat -

El pres polític Jordi Sánchez havia aconseguit obtenir els permisos de l’article 100.2 per a sortir a treballar 12 hores diàries fora de la pressió i també per a dur a terme tasques de voluntariat.

Segons explica en un comunicat ell mateix escrit des de Lledoners, la decisió de revocar-li aquest dret ha estat “la més dura des de sentir la sentència el 14 d’octubre passat”. I és que resulta que, tot i que la Junta de Tractament de la presó havia acceptat elevar la seva petició al Departament de Justícia, aquesta ha estat refusada i només li permetran fer tasques de voluntariat. Una opció que, per ara, Jordi Sánchez descarta per les dures condicions d’aïllament a la cel·la que hauria de patir per l’actual context de pandèmia pel coronavirus. La seva petició era incorporar-se laboralment a La Crida, entitat política que presideix.

Publicitat

Tal com explica el pres polític independentista, segons el reglament i la sentència del Tribunal Suprem, no hi ha cap incompatibilitat en fer aquestes tasques laborals i denuncia el Departament de Justícia per haver vulnerat els seus drets: “La primera conclusió és que la nota del Departament de Justícia és l’exemple d’una mala praxi i una manca de respecte cap als meus drets. Tinc dret a rebre primer que ningú la comunicació d’allò que m’afecta personalment”.

Fins i tot, acusa directament el Departament de Justícia de tenir “interessos espuris” contra ell. Finalment anuncia que ha sol·licitat l’accés a l’expedient “per conèixer els motius d’aquesta decisió inesperada, que representa un canvi d’opinió sobtat del criteri expressat per l’equip de tractament”.

En aquest enllaç teniu el comunicat íntegre.

Et pot interessar  El TSJC ajorna el judici contra Jové, Salvadó i Garriga per l’1-O per evitar interferències amb la campanya electoral

 

Publicitat

Opinió

Minut a Minut