Dimarts, 7 de juliol de 2020 - Edició 712
La República

Justícia al·lega que Sànchez no pot treballar a La Crida perquè “no s’ajusta” al programa

La junta de tractament ha elevat la decisió al jutjat de vigilància penitenciària “que té l’última paraula”

Avatar
Agències 24/05/2020
Pla mitjà de la consellera de Justícia, Ester Capella, en declaracions a l'ACN. (horitzontal)

El Departament de Justícia ha lamentat “l’error” en relació al permís laboral de Jordi Sànchez, ja que en un primer moment va informar d’un acord favorable perquè pogués treballar a La Crida Nacional per la República. Aquest mateix diumenge, però, Sànchez ha denunciat que la junta de tractament no li havia avalat la petició. Segons Justícia, la junta hi va votar des d’un primer moment desfavorablement i ha lamentat “el perjudici que la comunicació hagi pogut causar”. Segons el Departament, la junta de tractament no va avalar la proposta perquè “no s’ajustava a les condicions establertes al Programa Individual de Tractament”. Tot i això, el Departament ha elevat l’acord al jutjat de vigilància penitenciària, que és qui té “l’última paraula”.

La Secretaria de Mesures Penals, Reinserció i Atenció a la Víctima ha detallat que el vot contrari a la proposta de Sànchez s’ha basat en què el PIT estableix que la reinserció laboral serà “en l’àmbit privat, la docència o una activitat similar, d’acord amb la seva formació acadèmica i perfil professional”. En aquest sentit, assenyalen que “el seu PIT no contempla la possibilitat de desenvolupar una activitat laboral vinculada a l’activisme social o polític”.

“El Departament de Justícia subratlla la independència dels professionals de les juntes de tractament, que actuen subjectes al Reglament Penitenciari, al marge de criteris polítics o partidistes. Les seves decisions en relació amb els 100.2 van directament de la presó fins als jutjats, tal com estableix la llei”, remarquen en un comunicat.

El pres polític independentista va demanar poder tenir un permís per treballar a la Crida. El dijous, el Departament va difondre que avalava la sortida de la presó cinc dies a la setmana 12 hores diàries per fer l’activitat laboral i de voluntariat però Sánchez ha dit aquest diumenge que després se’l va informar que no s’havia tramitat la sol·licitud d’oferta laboral i donaven tràmit a la possibilitat de tres hores diàries tres dies a la setmana per fer voluntariat.

Sànchez ha denunciat que la naturalesa sociopolítica de la Crida i la defensa de la independència “no pot ser causa de la negativa” per tramitar el permís i, de ser així, creu que s’estaria imposant una inhabilitació “extrajudicial” i una condemna “complementària”. A més, ha acusat el Departament de “mala praxi”.

Relacionats