Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024
Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024

La colpidora història del besavi de Joan BonaNit, assassinat pels franquistes

|

- Publicitat -

Joan Porras, conegut com a Joan BonaNit després que aquest diari així el bategés abans de ser famós quan va demanar mantenir-se en l’anonimat, ha explicat la història colpidora del seu besavi al seu perfil d’Instagram.

El jove independentista, que megàfon en mà desitja bona nit als presos polítics a Lledoners, ha volgut explicar com el pare del seu avi va morir assassinat per la dictadura de Francisco Franco.”El 16 de juliol va fer 80 anys que van assassinar el meu besavi” comença en Joan. “Ell treballava per la Generalitat de Catalunya i era membre de la CNT”.

Publicitat

Resulta que va ser jutjat pels tribunals franquistes i el 16 de juliol de 1939 “el van condemnar a mort”. Explica en Joan que les tropes franquistes “el van assassinar a sang freda i a l’atestat de mort van dir que havia mort per una hemorràgia interna”.

Com totes les històries de la Guerra Civil espanyola i la postguerra, la narrativa va agafant cada cop un to més emotiu. Resulta que abans de morir, el besavi d’en Joan va escriure una carta acomiadant-se de la seva dona i les seves filles, entre les quals, per tant, la seva àvia.”Quan la meva besàvia el va anar a veure a la Model de Barcelona, li van donar la seva roba i aquesta carta. Va ser quan va descobrir que l’havien assassinat” prossegueix en Joan al seu post. A més, dóna detalls d’on descansa el seu besavi: “està enterrat al Fossar de la Pedrera, davant la tomba del President Companys”. El text va acompanyat d’una foto del seu besavi.

Et pot interessar  Erra demana "fermesa" davant dels que "banalitzen" el franquisme, en l'acte del Parlament d'homenatge a les víctimes

Per acabar, en Joan aprofita la història per a reflexionar i arengar als seus seguidors: “la nostra lluita fa anys que continua i per ell, per tots els nostres avantpassats que van morir per viure en un país lliure, pel Salvador Puig Antich, per tots ells, aquest cop guanyarem.

 

 

View this post on Instagram

 

Us vull explicar una història dels meus avantpassats. El 16 de juliol va fer 80 anys que van assassinar el meu besavi. Ell treballava per la Generalitat de Catalunya i era membre de la CNT. Va tenir un judici sumaríssim i el 16 de juliol de 1939 el van condemnar a mort. Les tropes franquistes el van assassinar a sang freda i a l’atestat de mort van dir que havia mort per una hemorràgia interna. Va escriure una carta acomiadant-se de la seva dona i les seves filles. Quan la meva besàvia el va anar a veure a la Model de Barcelona, li van donar la seva roba i aquesta carta. Va ser quan va descobrir que l’havien assassinat. I ara, està enterrat al Fossar de la Pedrera, davant la tomba del President Companys. La nostra lluita fa anys que continua i per ell, per tots els nostres avantpassats que van morir per viure en un país lliure, pel Salvador Puig Antich, per tots ells, aquest cop guanyarem. Fa dos anys, el Conseller de Justícia Carles Mundó va signar el document de reparació jurídica que declarava nul·les totes les causes i sentències contra el meu besavi.

A post shared by Joan #BonaNit (@joan_bonanit) on

Publicitat

Opinió

Minut a Minut