Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024
Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024

La carta de Quim Torra a Nicola Sturgeon: “Escòcia i Catalunya són nacions germanes”

|

- Publicitat -

El president inhabilitat Quim Torra ha adreçat una carta a la primera ministra escocesa Nicola Sturgeon per expressar la seva “més absoluta solidaritat amb el repte democràtic” que es proposen per Escòcia. I és que recentment el Govern escocès ha fet una passa endavant i ha anunciat que convocarà el referèndum d’independència l’any que ve “amb el vistiplau del Govern britànic o sense”.

Al missatge, publicat en l’edició de dissabte del diari escocès The National, Torra celebra que “és una bona notícia per als demòcrates d’Europa i de tot el món”. Així mateix, aprofita per reivindicar els vincles entre Escòcia i Catalunya: “Són nacions germanes, amigues i que malden per ser lliures en el marc d’una Europa respectuosa amb els pobles i les persones”.

Publicitat

Per això, envia força i tota la seva solidaritat. “Us vull expressar la meva i, per extensió, la de moltíssims catalans que encara veiem el clam de llibertat com una necessitat molt important per resoldre els problemes de cada dia dels nostres ciutadans”, afirma, tot recordant la reunió que van tenir a Edimburg el juliol de 2018.

Finalment, mostra la seva gratitud per plantejar “un horitzó de llibertat” i ser un “estímul” per l’independentisme català. “Volem culminar el mandat democràtic del referèndum de l’1 d’Octubre del 2017”, conclou.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut