Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024
Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024

JxCat demana explicacions a ERC i la compareixença de Raquel Sánchez per l’espoli “continuat i premeditat”

|

- Publicitat -

La portaveu de JxCat al Parlament, Mònica Sales, ha instat ERC a “donar explicacions a la ciutadania” per l’incompliment de les inversions de l’Estat previstes per a Catalunya, que ha considerat un “menysteniment” i una “humiliació”.

En roda de premsa aquest dimarts, Sales ha demanat no només explicacions a “aquells partits que formen part del govern espanyol com el PSC o els comuns”, sinó també als que “els donen suport en forma d’estabilitat parlamentària”, com és el cas dels republicans. “Pedro Sánchez mai no ha complert les promeses d’aquells que li donen suport”, ha advertit.

Publicitat

Espoli sistemàtic

El Ministeri d’Hisenda va publicar dilluns que l’any 2021 s’havia executat el 35,7% del total pressupostat en inversions a Catalunya, una xifra que contrasta amb la de la Comunitat de Madrid, on s’ha invertit el 184% del previst. “De cada tres euros promesos a Catalunya, només en va arribar un. En canvi, a Madrid per cada euro pressupostat n’hi van arribar dos”, ha deplorat la diputada.

Davant d’aquesta “estafa continuada i premeditada”, JxCat ha anunciat que demanarà la compareixença de la ministra de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, Raquel Sánchez, a la Comissió d’Estudi sobre el Deute Històric de l’Estat amb Catalunya que està en marxa al Parlament. També volen que hi doni explicacions la delegada de l’executiu espanyol a Catalunya, Maria Eugènia Gay, i el coordinador de Rodalies de Catalunya, Pere Macías. “El suposat Gobierno més progressista de la història fa mèrits per ser el més centralista de la història”, ha assegurat Sales.

Et pot interessar  Jové i Wagensberg entren a la llista d'ERC per al 12-M junt amb Capella, Elena, Vilagrà, Campuzano i Verge
Publicitat

Opinió

Minut a Minut