Edició 2093

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 18 de abril del 2024
Edició 2093

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 18 de abril del 2024

Junts mou peça i estableix nous objectius per “tornar a ser la força política central de l’independentisme”

|

- Publicitat -

Junts estableix nous objectius per tractar de “tornar a ser la força política central de l’independentisme”, i entre aquests nous objectius, hi és el d’“activar l’espai de coordinació estratègica” del moviment, que implica “intensificar” els contactes amb els actors independentistes. Així ho exposen en l’esborrany del pla d’acció que s’ha enviat als consellers nacionals del partit i al qual ha tingut accés l’ACN. A banda de centrar-se en les eleccions municipals del mes de maig, Junts també engegarà “una campanya que sigui compatible amb la precampanya municipal” per explicar el seu “full de ruta nacional” i captar nous militants.

Un altre dels objectius establerts en aquest esborrany del pla d’acció és el de “reforçar l’oposició propositiva al govern d’ERC des d’un punt de vista sectorial i territorial”, així com elaborar “una nova anàlisi de quines polítiques sectorials” es poden fer per “facilitar la desconnexió de l’estat”. A la vegada, també volen organitzar “un acte commemoratiu dels 5 anys de repressió per mostrar a Catalunya i al món que només la independència i els tribunals europeus posaran fi a aquesta injusta situació”. Altres propòsits són el de publicar en el “segon semestre de 2023 un Llibre Blanc de la Independència que reculli i actualitzi els motius i la proposta de Junts per Catalunya per treballar per assolir la independència” i definir “quins camins” són més adequats per assolir-la.

Publicitat

Amb el pla d’acció, JxCat busca ara concretar la seva estratègia independentista, 4 mesos després d’haver trencat el govern de coalició que tenia amb ERC i col·locar-se a l’oposició dels republicans. Entre els nous reptes de Junts també hi ha que “la ciutadania d’origen immigrant faci seu l’objectiu de la independència”. Les municipals són, des del punt de vista de Junts, el “moment perfecte” per mostrar el seu projecte polític i convertir-se en un partit central i “consolidar la majoria de vot independentista”, ja que la formació considera els ajuntaments “una peça fonamental en l’acumulació de forces per assolir una república catalana”.

Et pot interessar  'Junts+ Puigdemont per Catalunya', el nom de la candidatura del president a l'exili pel 12-M
Publicitat

Opinió

Minut a Minut