Dimecres, 22 de setembre de 2021 - Edició 1154
La República

Jordi Sànchez demana al Parlament que modifiqui el reglament per investir Puigdemont a distància

L’expresident de l’Assemblea Nacional Catalana, Jordi Sànchez, ha demanat en una entrevista a El Confidencial que el Parlament investeixi al president legítim, Carles Puigdemont, perquè així “pugui complir la seva […]

Joan Solé
Joan Solé 17/01/2019

L’expresident de l’Assemblea Nacional Catalana, Jordi Sànchez, ha demanat en una entrevista a El Confidencial que el Parlament investeixi al president legítim, Carles Puigdemont, perquè així “pugui complir la seva promesa de tornar a Catalunya”.

Sànchez, qui expressa la seva voluntat de fer una legislatura llarga perquè, davant unes noves eleccions dubta que “canviessin les majories”, concreta que l’objectiu d’investir Puigdemont és “legítim”: “Soc partidari d’investir-lo. Sovint s’oblida que la promesa solemne és que si és investit, tornarà a Catalunya. I, per això, s’han de crear les condicions necessàries. Això no depèn del Tribunal Suprem, sinó de modificar el reglament del Parlament perquè pugui ser investit a distància”.

Elogi al president Torra

El president del grup parlamentari de Junts per Catalunya també ha aplaudit l’actitud del cap de l’executiu català, Quim Torra, de qui celebra que s’expressi “d’una manera molt directa i gens mediatitzada pel seu equip de comunicació”. En aquest sentit, destaca que “diu el que pensa, és un president que manté una relació nova amb els votants”.