Dijous, 23 de setembre de 2021 - Edició 1155
La República

[Imatge] Les forces d’ocupació ja són a Catalunya

Ciutadans de Catalunya, ja són aquí! Les forces d’ocupació espanyoles, la Policía Nacional i la Guardia Civil, han començat a instal·lar-se al Principat de cara a actuar el 21-D. Són […]

Gerard Sesé
Gerard Sesé 19/12/2018
Pla mig dels efectius de la policia espanyola a les portes de l'Hotel Gran Hacienda de la Pineda. Imatge del 9 de setembre del 2018 (Horitzontal).

Ciutadans de Catalunya, ja són aquí! Les forces d’ocupació espanyoles, la Policía Nacional i la Guardia Civil, han començat a instal·lar-se al Principat de cara a actuar el 21-D. Són els dos cossos policials que van apallissar votants l’1-O del 2017 pel referèndum.

El Gobierno va anunciar que desplaçava un total de 1.250 agents per la manca de confiança amb els Mossos d’Esquadra i les ordres que es puguin donar des de la conselleria d’Interior.

Alguns sindicats de la policia espanyola ja s’han queixat d’alguns dels trasllats, comunicats amb poca antelació o anul·lant vacances d’agents. També estaran atents perquè no es repeteixin situacions com les que van viure durant l’1-O, especialment d’allotjament i menjar.

On són?

Desenes d’agents de la policia espanyola s’han instal·lat ja a Salou (Tarragonès). Els efectius s’allotgen en almenys un hotel del Cap Salou, on s’ha habilitat un aparcament amb més de mig centenar de furgonetes. El grup està format per agents de diversos punts de l’Estat com Galícia, Madrid i Andalusia, i forma part del contingent de 600 policies que completarà el dispositiu del 21-D. Segons ha pogut saber l’ACN, la majoria d’aquests agents va participar en l’operatiu Copèrnic i, durant els dies previs i posteriors a l’1-O, es van allotjar als vaixells noliejats pel Ministeri de l’Interior.

https://twitter.com/GeekIndignado/status/1075422116873412609