Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024
Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024

Iceta veu “un gravíssim error” exigir un mediador

|

- Publicitat -

El primer secretari de PSC, Miquel Iceta, ha afirmat aquest dissabte que seria irresponsable desaprofitar l’oportunitat d’iniciar la taula de diàleg entre el Gobierno i el Govern i ha considerat que “seria un gravíssim error” posar-li més condicions que les acordades entre el PSOE i ERC, com la presència d’un mediador.

“No és moment ni de mediadors ni de relators ni de notaris. És un moment de creació de confiança i, per tant, segurament com més directa i menys mitjançada millor”, ha defensat en una entrevista del diari ‘Ara’ recollida per Europa Press.

Publicitat

Ha afegit que, així i tot, una negociació no funciona per si sola sinó que “ha de tenir un mecanisme de poder repartir treball, encarregar papers i encarregar a gent que faci un esforç d’aproximació”.

Sobre la primera reunió, prevista per al dimecres, s’espera que s’acordi una metodologia de treball encara que no preveu grans resultats: “Tampoc m’agradaria que entre tots aixequéssim una expectativa que després ens portés a la frustració”.

Ha criticat que una part vulgui començar la negociació pels punts en els quals les posicions són més distanciades, i ha afalagat “una aproximació més pragmàtica per part d’ERC”.

“Bloquejats” si comencen per l’amnistia

Pel que fa a les reivindicacions d’amnistia i autodeterminació que comparteixen JxCat i ERC, ha dit: “Saben que si això és el plantejament inicial i no sortim d’aquí ens quedarem clavats o bloquejats per sempre”.

També ha assegurat que l’amnistia “no és practicable” i que no es donen les circumstàncies per aplicar-la, tot i que ha avisat que hi ha altres mecanismes com les mesures de gràcia, la mateixa política penitenciària, la reforma del Codi Penal i l’indult, i ha afegit que sap que el líder d’ERC, Oriol Junqueras, ja ho va rebutjar.

Et pot interessar  El PSOE i la Moncloa obvien l'advertència de Puigdemont i reclamen un govern d'Illa encara que sigui en minoria

Ha defensat una reforma paral·lela de la Constitució i l’Estatut, i encara que actualment no hi ha majoria suficient al Parlament per fer-ho, considera que no s’ha de renunciar a aquesta opció: “Perquè no ens pugui tornar a passar que un Tribunal Constitucional ens digui que hem intentat a través d’una reforma estatutària fer una reforma constitucional”.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut