Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024
Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024

Hasél aconsegueix fer-se la prova mèdica que fa mesos que reclama

Els Mossos d'Esquadra, malgrat el deteriorat estat de salut de Hasél, van negar-se en dues ocasions a deixar-lo sol durant la colonoscòpia que necessitava, vulnerant el seu dret a la intimitat

|

- Publicitat -

El raper lleidatà Pablo Hasél finalment ha pogut accedir a la colonoscòpia que reclamava des del mes de desembre, i que els Mossos d’Esquadra impedien activament que es realitzés, malgrat el deteriorat estat de salut del raper. Hasél va ser traslladat de la presó de Ponent a l’hospital penitenciari de Terrassa el passat dimarts, 9 de maig, tal com ha informat la Plataforma Antirepressiva de Ponent, i aquest dimecres el matí li han realitzat el tractament necessari per a les proves mèdiques.

La Plataforma Antirepressiva de Ponent va denunciar el mes de desembre que l’estat de salut de Hasél s’havia deteriorat greument arran d’una infecció estomacal que va agafar a la presó. Malgrat això, no van sotmetre’l a les proves mèdiques necessàries per a tractar la infecció bacteriana. Mesos després, quan semblava que podria accedir a la colonoscòpia que necessitava, els Mossos d’Esquadra van vulnerar els seus drets penitenciaris en negar-se a abandonar la consulta durant la prova i insistint a mantenir-lo emmanillat, tot i que estaria completament sedat. Davant aquests fets, el raper va negar-se a sotmetre’s a la colonoscòpia, exigint poder realitzar la prova amb intimitat. Segons la plataforma de suport a Hasel, ERC es va comprometre a que el cantant tingués una segona prova “en condicions”.

Publicitat

La cita va reprogramar-se unes setmanes després, tot i que l’estat de salut de Hasél continuava empitjorant. De nou, els agents dels Mossos d’Esquadra van vulnerar els drets de Hasél i la mateixa llei penitenciària, insistint a estar presents a la sala durant la colonoscòpia, fent que Hasél es negués a fer-se la prova. El raper va anunciar que es querellarà contra el conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena, pel tracte rebut per part dels Mossos d’Esquadra i la vulneració de drets que ha patit.

La defensa de Hasel va interposar una queixa a l’Audiència Nacional per demanar informació sobre aquesta situació, i posteriorment l’òrgan judicial va requerir explicacions fins a dues ocasions en els darrers mesos al centre penitenciari de Ponent. Tanmateix, segons els advocats de Hasél, “no s’han dignat a respondre”. Els advocats del raper denuncien també les males condicions en els que viuen els reclusos de la presó de Ponent, ja que asseguren que conviuen amb “brutícia, deficiències en l’alimentació i plagues de xinxes i rates” que poden haver estat un causant de l’estat de salut de Hasel.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut