Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024
Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024

Forn serà el cap de llista de JxCat al Congreso per Girona

|

- Publicitat -

El conseller legítim d’Interior i ara pres polític, Joaquim Forn, tancat a la presó de Lledoners, encapçalarà la llista d’JxCat al Congreso per Girona a les eleccions generals del 10 de novembre, han explicat fonts de JxCat. Altres fonts han concretat que la direcció nacional del PDeCAT proposarà aquest dissabte al Consell Nacional que el barceloní lideri la candidatura a Girona.

Forn es situarà així al capdavant de la llista per Girona que en les passades eleccions del 28 d’abril va encapçalar l’advocat de l’expresident Carles Puigdemont, Jaume Alonso-Cuevillas, que, en aquesta ocasió, s’integrarà en la candidatura per Barcelona. El mateix Cuevillas ha anunciat el canvi en un apunt a les xarxes socials: “Va ser un honor encapçalar la candidatura d’JxCat el passat 28A i poder representar les comarques gironines”. “Ara els presidents Carles Puigdemont i Quim Torra em demanen que concentri les energies a Barcelona i en especial a la gran regió metropolitana on tenim molta tasca per fer”, ha explicat.

Publicitat

Ha afegit que assumeix el repte “amb la mateixa vocació de servei cap al país i amb la il·lusió de compartir un gran projecte encapçalat per Jordi Sànchez, per Laura Borràs i Miriam Nogueras”.”Vénen moments molt difícils però completament decisius per al futur del país”, conclou en el seu escrit.

Tremosa no repetirà a les llistes de JxCat al Congrés

L’exeurodiputat Ramon Tremosa –provinent de Convergpència Democràtica i el PDeCAT- no tornarà a formar part de les llistes de JxCat al Congrés, com va passar a les eleccions espanyoles del passat abril. Als últims comicis figurava al sisè lloc per Barcelona però no va obtenir el seu escó, cosa que va fer que tornés a la universitat. Ara, amb la repetició electoral, ha assegurat que prefereix centrar-se en la seva dedicació universitària i renunciar a formar part de la candidatura de JxCat. De fet, el seu lloc a la llista ara l’ocuparà Jaume Alonso Cuevillas.

Et pot interessar  Junts proposa que la comissió del 17-A investigui la responsabilitat de l'Estat i la relació del CNI amb l'imam

Borràs dona pràcticament per fet que Jordi Sànchez encapçalarà la llista de JxCat al 10-N

Al seu torn, la diputada de JxCat al Congrés Laura Borràs ha donat pràcticament per fet que Jordi Sànchez, en presó preventiva des de fa gairebé dos anys, repetirà com a cap de llista al Congrés a les eleccions del 10-N i que ella ocuparà el segon lloc. Així ho ha dit en una entrevista a ‘Els Matins de TV3’ el dia abans que el Consell Nacional del PDeCAT aprovi els membres del partit que formaran part de les llistes de JxCat. D’altra banda, preguntada per si Carles Puigdemont hauria de contemplar ser candidat en unes eleccions al Parlament, ha respost que és un escenari que no es contempla perquè Puigdemont continua sent el president i ha assenyalat que els ciutadans al carrer criden ‘Puigdemont, el nostre president’.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut