Edició 2109

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 04 de maig del 2024
Edició 2109

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 04 de maig del 2024

Estrenes esperades en català: ‘Avatar’ torna als cinemes després de 13 anys i ‘El sostre groc’ d’Isabel Coixet retrata els abusos a l’Aula de Teatre de Lleida

|

- Publicitat -

Aquesta setmana arriben als cinemes diverses pel·lícules molt esperades pel públic. Una d’elles és la seqüela d’’Avatar’, que arriba a les sales en català per tornar a causar furor, de la mateixa manera que va fer-ho 13 anys enrere, quan va convertir-se en la pel·lícula més taquillera de la història. D’altra banda, aquesta setmana també destaca l’estrena del documental d’Isabel Coixet ‘El sostre groc’, que indaga en la denúncia d’abusos a l’Aula de Teatre de Lleida.

‘Avatar: el sentit de l’aigua’ té lloc més d’una dècada després dels esdeveniments de la primera pel·lícula. Jake Sully (Sam Worthington) viu amb la seva família i la seva tribu. Ell i la Ney’tiri han format una família i fan el possible per seguir units. Hauran d’abandonar la seva llar per explorar diferents regions de Pandora i endinsar-se al mar fent pactes amb altres Na’vi de diverses regions. El Jake haurà de tornar a lliurar una guerra contra els humans quan una antiga amenaça torni a sorgir i haurà d’aconseguir nous aliats. Sam Worthington, Zoe Saldaña, Sigourney Weaver, Stephen Lang i Kate Winslet són els protagonistes del film.

Publicitat

‘El sostre groc’

El documental d’Isabel Coixet ‘El sostre groc’ arriba aquesta setmana als cinemes. Es tracta d’una cinta que indaga en la denúncia d’abusos a l’Aula de Teatre de Lleida, un treball que la cineasta aixeca per fer la “justícia social” que, segons la realitzadora, els tribunals no van vehicular. Un viatge “sanador” per a les víctimes, que tenien entre 13 i 19 anys, que posa el focus en l’abusador i que inclou vídeos i fotos de l’època.

El film va rebre una menció especial del Premi Dunia Ayaso al Festival de Cinema de Sant Sebastià i a principis de novembre es va anunciar que la fiscalia investigava els abusos a l’Aula de Teatre de Lleida denunciats per la Paeria, arran del documental. Es tracta d’una desena de nous casos que haurien passat durant el curs 2018-2019.

Et pot interessar  La Filmoteca dedica una retrospectiva a Agustí Villaronga
Publicitat

Opinió

Minut a Minut