Dimecres, 5 de maig de 2021 - Edició 1014
La República

Ernest Maragall s’afegeix a la llista d’espiats per l’Estat a través del programa Pegasus

Se suma als casos de Roger Torrent, Anna Gabriel i Jordi Domingo destapats per una investigació periodística

Avatar
Agències 14/07/2020
Ernest Maragall (ERC) i Esther Niubó (PSC) des dels seus escons el 18 de juny del 2020. Horitzontal.

El diputat d’ERC i regidor municipal pel mateix partit a l’Ajuntament de Barcelona Ernest Maragall també hauria estat espiat a través del programa Pegasus, el programari de la companyia israeliana NSO que només es ven a governs i que s’introdueix al mòbil de la víctima per controlar-ne els continguts. Així ho publica aquest dimarts a la tarda el diari ‘El País’, que juntament amb ‘The Guardian’ ja ha destapat els presumptes espionatges amb el mateix sistema al president del Parlament de Catalunya, Roger Torrent, a l’exdiputada Anna Gabriel i al treballador de la Diputació de Barcelona i membre de l’ANC Jordi Domingo.

Segons ‘El País’ el telèfon de Maragall es va infectar el 2019 amb el programari espia a través del mateix sistema amb què s’hauria atacat el mòbil de Torrent, aprofitant una bretxa de seguretat en l’aplicació WhatsApp. Entre l’abril i el maig d’aquell any, aquest escletxa es va utilitzar per introduir el programa en almenys 1.400 telèfons arreu del món, revela el rotatiu madrileny.

El grup de ciberseguretat canadenc Citizen Lab, que investigava l’error de WhatsApp, ha revelat el cas dels espionatges i, segons ‘El País’, el grup i els responsables de l’aplicació de missatgeria s’han posat en contacte amb els afectats per alertar-los. El diari afirma que aquest mateix dimarts Maragall ha estat alertat de la qüestió.
Text