Edició 2109

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 04 de maig del 2024
Edició 2109

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 04 de maig del 2024

ERC insisteix una setmana més que els pressupostos “estan a tocar” i que “aquesta setmana” pot desencallar-se l’acord

|

- Publicitat -

El Govern continua negociant els pressupostos a contratemps, després que acabés l’any amb una pròrroga temporal dels comptes, amb l’objectiu d’arribar a un acord tan aviat com sigui possible. L’executiu català, tanmateix, es mostra optimista respecte a l’assoliment d’un acord, assegurant que pot desencallar-se aquesta mateixa setmana. Així ho ha expressat en una entrevista amb RTVE la portaveu d’ERC, Marta Vilalta, tot assegurant que els comptes “estan a tocar” i apel·lant a la responsabilitat de la resta de grups polítics per aconseguir una entesa, seguint amb el discurs que els republicans tenen sobre la qüestió pressupostària des del mes de desembre. La portaveu d’ERC admet que s’ha avançat més amb el PSC però no renuncia que Junts també sigui a l’acord perquè “no hi ha esculls insalvables”.

Vilalta ha insistit en l’objectiu que el Govern reitera des del 2022: arribar a un acord a quatre bandes entre ERC, comuns, Junts i PSC, un fet que veu “factible”. Amb els comuns ja s’ha assolit un acord pels pressupostos, i amb el PSC les reunions s’han intensificat al llarg d’aquestes últimes setmanes.

Publicitat

Amb Junts, tanmateix, la relació s’ha refredat i són molt poques les reunions que s’han dut a terme aquestes setmanes, tot i que la portaveu ha volgut desmarcar-se d’aquest fet assegurant que no ha sigut per la poca predisposició del Govern. Un dels punts de conflicte entre Junts i ERC es troba en les delegacions catalanes a l’exterior, que Junts considera prioritàries i que el Govern, si bé no ha confirmat que no n’obri més, deixa en segon pla. Sobre les declaracions del portaveu de Junts, Josep Rius, que instava a ERC a escollir entre Junts i el PSC per als pressupostos, Vilalta ha respost que si els fan triar, trien el país. “Ens agradaria que Junts posés per davant el país i no trobar excuses per retirar-se o quedar-se fora de la negociació”, ha afegit.

Et pot interessar  Aragonès fa una crida a obtenir la "força" necessària el 12-M perquè la Moncloa digui 'sí' al referèndum

En aquesta línia, ha demanat que qüestions polèmiques com ara el Hard Rock, l’ampliació del Prat i el Quart Cinturó, els projectes pels quals aposten tant el PSC com Junts, no impedeixin que es tramitin els pressupostos al Parlament i que, per tant, es continuï parlant d’aquestes qüestions més endavant.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut