Dijous, 2 de febrer de 2023 - Edició 1652
La República

Exteriors aclareix que el Govern no descarta obrir noves delegacions a l’exterior el 2023

ACN Barcelona – El Departament d’Acció Exterior de la consellera Meritxell Serret aclareix que el Govern no descarta obrir noves delegacions a l’exterior el 2023. Fonts de la conselleria expliquen […]

Agències 04/01/2023

ACN Barcelona – El Departament d’Acció Exterior de la consellera Meritxell Serret aclareix que el Govern no descarta obrir noves delegacions a l’exterior el 2023. Fonts de la conselleria expliquen a l’ACN que les declaracions de la portaveu del Govern, Patrícia Plaja, d’aquest dimarts no exclouen la possibilitat d’obrir-ne més aquest any. Plaja ha assegurat que la prioritat és “consolidar” la xarxa de delegacions ja existents i “acabar de posar en marxa” les que s’han obert el 2022. Per la seva banda, també en declaracions a l’ACN, l’exconsellera d’Acció Exterior Victòria Alsina, de Junts, ha avisat que la “paràlisi” de l’acció exterior del Govern d’ERC “dificulta” un acord de pressupostos perquè suposa una “renúncia als interessos nacionals de Catalunya”.

La consellera Serret, en la seva compareixença el 17 de novembre en comissió parlamentària, va fixar els seus plans al capdavant del departament. En la línia de les declaracions de Plaja, la consellera va reivindicar que després d’una fase d’obertura de noves delegacions ara cal “consolidar” la xarxa i dotar-la de més recursos.

El document presentat pel PSC la setmana passada sobre pressupostos inclou suspendre el creixement de les delegacions del Govern a l’exterior per “racionalitzar” els recursos públics.