Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024
Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024

ERC es deixa seduir pels comuns pels pressupostos mentre la CUP es nega a negociar-los

Els republicans veuen "molt positiu" una proposta de Catalunya en Comú Podem i afirmen que estan "oberts" a analitzar-la

|

- Publicitat -

ERC flirteja amb els comuns

La portaveu d’ERC al Parlament, Anna Caula, ha valorat “molt positivament” aquest dimarts que els grups parlamentaris de fora del Govern comencin a fer propostes de cara als pressupostos, en referència a l’opció de comptes que ha presentat CatECP. Caula diu que estan “oberts” a analitzar totes les proposicions, i que no es pot dir mai un “no d’entrada”, a més de celebrar el “primer pas de consens” en la qüestió. “És important per al país aprovar els pressupostos i els partits no en podem quedar al marge”, ha explicat la diputada, per reivindicar la “necessària complicitat” entre els grups. De la mateixa manera, ha dit que el Govern haurà de veure “quin marge hi ha” per aplicar-los.

Publicitat

Sobre el tarannà dels pressupostos, la portaveu republicana ha afirmat que volen uns pressupostos “socials” que tinguin com a prioritat els següents àmbits: “ensenyament, salut, treball, seguretat i Mossos”. Així, ha explicat que la possibilitat de revisar les polítiques fiscals “està sobre la taula” i ha assegurat que per al seu grup “serà benvinguda” qualsevol mesura que pugui avançar cap a la “redistribució de la riquesa”.

La CUP no negociarà els pressupostos

El diputat de la CUP Vidal Aragonés ha assegurat aquest dimarts que el seu grup no negociarà els pressupostos ni accedirà a res que “signifiqui aproximar-se a una idea de negociació”. Aragonés també ha explicat que igualment el Govern no s’ha dirigit al seu grup per una possible reunió sobre els comptes, i ha afegit que això “no ens sorprèn ja que hem manifestat per activa i per passiva que no negociarem pressupostos d’engrunes”. “La CUP pot tenir molts defectes, però si diem una cosa, serà això”, ha afegit el diputat per reiterar la negativa a abordar els comptes. Així, també s’ha mostrat a favor de les vagues convocades pels treballadors públics, i ha dit que la situació del col·lectiu no se solucionarà amb “uns pressupostos o altres”, sinó amb un canvi de model.

Et pot interessar  Colau confirma l’esmena xantatge a la totalitat dels pressupostos per forçar entrar al govern de Barcelona
Publicitat

Opinió

Minut a Minut