Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024
Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024

ERC demanarà la reprovació de la ministra de Transports, Raquel Sánchez, arran de les més de 470 incidències detectades a Rodalies el 2022

"És l'únic que gestiona el PSOE a Catalunya. Què faran? Perquè la Catalunya del 2023 funciona igual que la Catalunya del 2012", ha sentenciat Rufián

|

- Publicitat -

La insostenible situació de Rodalies a Catalunya, que dia si i dia pateix alguna incidència o problema que retarda els trens i perjudica els usuaris, ha fet que ERC faci un pas encara més endavant. Els republicans, a banda de reclamar el traspàs de la gestió del servei, demanaran la reprovació de la ministra de Transports, Raquel Sánchez, tal com ha anunciat el portaveu d’ERC al Congrés, Gabriel Rufián.

Rufián ha al·legat que només el 2022 es van acumular 350.000 minuts de retard en 473 incidències. Davant aquests fets, el president espanyol, Pedro Sánchez, ha volgut treure pit lluint les promeses d’executar 6.000 milions d’euros a Rodalies fins a 2030, dels quals 1.000 ja s’han executat, segons ell; a més, ha defensat que “només el 6% dels trens té endarreriments de més de 3 minuts”.

Publicitat

Tanmateix, Sánchez no ha convençut Rufián, qui ha acusat el president espanyol de portar el “pilot automàtic” sobre Catalunya i d’anar “més perdut que Feijóo en un debat”. Així, Rufián ha assegurat que “hi ha un munt de gent que ho passa fatal cada dia en un tren a Catalunya” i ha recordat que “a Catalunya només l’any passat en un dia 80.000 persones es van quedar tirades perquè no va passar cap tren durant gairebé tot el dia”.

“És l’únic que gestiona el PSOE a Catalunya. Què faran? Tenen algun projecte o inversió per aquesta gent? Perquè la Catalunya del 2023 funciona igual que la Catalunya del 2012“, ha sentenciat Rufián.

Sánchez, que no ha sabut respondre, ha acabat englobant les crítiques del portaveu d’ERC a la “campanya electoral”, tot acusant-lo d’utilitzar les mateixes estratègies de “desinformació” que altres formacions. “Tots ens entenem i sabem de què parlem, i és curiós que em parli de convivència i acabi parlant de Rodalies”.

Et pot interessar  Puente rebutja la proposta de la Generalitat d'ampliar l'ús de les pistes del Prat sense tocar els aiguamolls
Publicitat

Opinió

Minut a Minut