Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024
Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024

Els presos en tercer grau i 100.2 podran reincorporar-se als seus llocs de treball a partir de dimecres

|

- Publicitat -

Els presos amb feina fora dels centres es podran reincorporar als seus llocs de treball a partir d’aquest dimecres. La mesura, anunciada pel Departament de Justícia, afecta els interns classificats en tercer grau i en 100.2, tant si estan confinats a casa seva com si han fet el confinament dins de la presó. Per poder sortir a treballar, hauran d’acreditar que la seva empresa ha recuperat l’activitat. Entre els classificats en 100.2 que poden sortir a treballar hi ha alguns dels líders independentistes condemnats pel Suprem. En el cas dels interns confinats a les presos, aquells que surtin a treballar canviaran de mòdul per dormir en cel·les ubicades a l’àrea d’ingressos o bé es traslladaran a centres oberts per evitar el risc de contagi.

La distribució dels presos en els mòduls d’ingressos o en centres oberts dependrà del nombre de persones que hagin de sortir a treballar i la Secretaria de Mesures Penals, Reinserció i Atenció a la Víctima n’està fent el recompte per autoritzar les primers sortides a partir de dimecres.

Publicitat

La consellera de Justícia, Ester Capella, ha assegurat que les persones privades de llibertat “tenen els mateixos drets i oportunitats” que la resta de ciutadans i ha remarcat que, quan tornin a les presons, “hauran de dur una vida a banda de la resta de presos per garantir el dret a la salut i per evitar els contagis de les altres persones privades de llibertat”. “Els mateixos drets i les mateixes oportunitats per a tothom”, ha reblat.

Del total de 1.841 persones classificades en tercer grau, 188 estan a la presó i la resta han fet el confinament a casa, mesura que es revisarà un cop hagi passat l’emergència sanitària pel coronavirus. El confinament domiciliari és una mesura que es va prendre per reduir la població penitenciària a les presons amb l’objectiu de limitar el risc de contagis. Pel fa al 100.2 laboral, n’hi ha 22 i cap d’elles ha passat el confinament al seu domicili. Entre aquests hi ha alguns dels líders independentistes

Et pot interessar  El Parlament rebutja tramitar els pressupostos pactats entre Govern i PSC pel veto dels comuns al Hard Rock

Mentrestant, el Departament manté la resta de mesures, com ara l’ajornament de tots els permisos i la suspensió de les visites d’amics i familiars per locutoris a través d’un vidre i amb un intèrfon; les sortides programades; les visites a l’interior dels centres, i els vis a vis, que són visites que impliquen contacte directe entres les persones internes i les que les van a veure.

58 interns positius

Segons l’últim balanç fet públic per Justícia, hi ha 58 interns positius diagnosticats per coronavirus, quatre dels quals ja han rebut l’alta. Setze estan ingressats a l’Hospital Penitenciari de Terrassa; 32 a la unitat hospitalària del mòdul 4 de Quatre Camins; dos a la unitat de Brians 2, dos més a la infermeria de dones de Brians 1; un en un hospital convencional, i un altre a casa seva. Pel que fa als funcionaris, hi ha 47 casos positius confirmats.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut