Dijous, 6 d'octubre de 2022 - Edició 1532
La República

Els comuns, sobre la negociació dels comptes: “Això no va d’independentistes o no independentistes”

El portaveu de Catalunya en Comú, Joan Mena, afirma que se situen “en aquests moments” en l’esmena a la totalitat i reclamen al Govern que negociï amb ells

Agències 15/11/2021
El portaveu de Catalunya en Comú, Joan Mena

Quan falta d’una setmana perquè el Parlament celebri el debat a la totalitat dels pressupostos, els comuns insisteixen que se situen “en aquests moments” en l’esmena a la totalitat i reclamen al Govern que negociï amb ells.

El portaveu de Catalunya en Comú, Joan Mena, ha instat el president de l’executiu, Pere Aragonès, a “sortir de la seva zona de confort” i obrir converses amb el grup parlamentari d’En Comú Podem. “Això no va d’independentistes o no independentistes, sinó de construir un front de la recuperació”, ha expressat Mena, que ha indicat que el seu grup decidirà la seva posició “independentment del que faci la CUP”. “El Govern té l’oportunitat d’ampliar el perímetre de la investidura i redreçar la legislatura”, ha afegit.

Els de Jéssica Albiach lamenten que el Govern “ha tirat pel dret sense negociar amb En Comú Podem ni amb cap altra força política” i ha considerat que els comptes són “poc ambiciosos” i “molt millorables”. Ha reconegut que són “expansius, gràcies als fons europeus i als pressupostos generals de l’Estat” i ha demanat a Aragonès que “s’atreveixi a sortir de la zona de confort” i “negociar també amb ECP” per a poder millorar el projecte, ja aprovat pel Consell Executiu la setmana passada.

Concretament, els comuns volen que es parli del ferrocarril, de la salut pública, del dentista públic i de la llei de barris verds. Per això reclamen “una trucada per part de l’executiu”, seure a la taula i “negociar aspectes que segur que poden millorar els comptes”.

Mena ha deslligat la posició dels comuns del que puguin fer els anticapitalistes, que aquest dilluns voten la posició del grup parlamentari després de tres dies d’assemblees.