Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024
Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024

Els comuns demanen a ERC un ple extraordinari per debatre l’amplicació de l’aeroport del Pat

|

- Publicitat -

El grup parlamentari d’En Comú Podem registrarà una petició de ple extraordinari per debatre sobre l’ampliació de l’aeroport del Prat. Ho ha explicat el portaveu dels comuns, Joan Mena, que creu necessari abordar aquest debat amb totes les forces polítiques de Catalunya. “És un debat sobre el futur del nostre país, però també sobre el futur del planeta”, ha argumentat en la roda de premsa d’aquest dilluns.

La formació de Jéssica Albiach creu que “ha arribat el moment que el president del Govern, Pere Aragonès, i ERC parlin clar sobre quina és la seva posició”. “Ja n’hi ha prou d’amagar-se darrere determinades excuses i darrere del vicepresident, Jordi Puigneró”, ha denunciat Mena. El portaveu de Catalunya en Comú ha recordat que aviat començarà una negociació sobre els pressupostos del 2022 i que “ERC ha de triar si continua apostant per un model caduc com el de Junts, amb qui sembla que Salvador Illa s’hi sent molt còmode, o aposta pel futur i la transició ecològica”. I ha ofert el seu partit per “redreçar el rumb del país cap a l’esquerra”.

Publicitat

Per tot plegat, els comuns demanaran als republicans que “no s’amaguin” i donin suport a la proposta de ple extraordinari. “Si no ho fan, pensarem que estan aplicant per la porta de darrere les propostes de Junts”, ha afegit. Els comuns també parlaran amb la resta de forces polítiques perquè es pugui celebrar el ple, ja que per convocar una sessió extraordinària cal que ho proposin tres grups parlamentaris o la quarta part dels diputats, o a petició de grups que representin la majoria absoluta.

Et pot interessar  Aragonès i Ayuso protagonitzen al Senat l'enfrontament per la llei d'amnistia
Publicitat

Opinió

Minut a Minut