Edició 1778

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 08 de juny del 2023
Edició 1778

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 08 de juny del 2023

Els ciberatacants del Clínic responen als Mossos amenaçant de filtrar dades sobre pacients amb malalties infeccioses

Els ciberatacants diuen que hi haurà "diversos canvis" que "inquietaran" a la policia en els pròxims dies

|

- Publicitat -

El grup RansomHouse, responsables del ciberatac al Clínic de Barcelona, ha amenaçat de publicar informació confidencial sobre pacients amb malalties infeccioses i l’ús de fàrmacs experimentals per a la gent gran. Aquesta és la resposta del grup criminal al contraatac efectuat pels Mossos d’Esquadra, que des d’aquesta setmana se centren a bloquejar la web dels ciberdelinqüents.

Publicitat

Els atacants han emès un comunicat a diversos mitjans locals, en el qual han confirmat que hi haurà “diversos canvis” que “inquietaran” a la policia en els pròxims dies i han agraït als Mossos el bloqueig de la informació, ja que això els ha obligat a “buscar una nova solució” per filtrar les dades. El grup RansomHouse ha reiterat la seva intenció de demanar un rescat per desbloquejar la informació robada.

L’Agència de Ciberseguretat de Catalunya ha confirmat que el comunicat és autèntic i que darrere hi ha els ciberdelinqüents que van atacar el Clínic de Barcelona. Fins al moment, els Mossos d’Esquadra no han emès cap declaració sobre les amenaces del grup RansomHouse.

El robatori de dades del Clínic de Barcelona ha estat un dels ciberatacs més importants que s’han produït a Espanya en els últims anys. Les autoritats s’han compromès a fer tot el possible per protegir les dades dels pacients i posar fi a aquesta amenaça a la seguretat cibernètica.

Publicitat

Més notícies

Editorial

Opinió