Dimecres, 22 de març de 2023 - Edició 1700
La República

Ransom House, l’empresa autora del ciberatac al Clínic, demana diners per les dades segrestades

El Govern reitera que no es pagarà cap rescat

Maria Garcia 10/03/2023
Detall de l'entrada principal de l'Hospital Clínic de Barcelona. Data de publicació: diumenge 05 de març del 2023, 17:37 Localització: Barcelona Autor: Norma Vidal

Els autors del ciberatac a l’Hospital Clínic, l’empresa dedicada al cibercrim Ransom House, s’ha posat en contacte amb la Generalitat de Catalunya a través de missatges per tal de demanar un rescat econòmic a canvi de recuperar les dades segrestades. L’atac, que va començar el passat diumenge, 5 de març, encara dura, malgrat que no ha transcendit quines són les dades segrestades. De moment, l’hospital preveia recuperar el 15% de les consultes externes, així com el 70% de les cirurgies programades, que arran de l’atac no van poder dur-se a terme.

El contacte dels segrestadors amb el centre hospitalari l’ha confirmat el secretari de Telecomunicacions i Transformació Digital de la Generalitat, Sergi Marcén, a Catalunya Ràdio, sense entrar en detalls ni especificar la xifra que demana l’empresa. El secretari, però, ha deixat ben clar que no hi ha cap negociació amb ells i que la Generalitat no pagarà cap rescat.