Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024
Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024

Un atac cibernètic a l’Hospital Clínic de Barcelona deixa afectats els serveis d’urgències, farmàcia i laboratori

|

- Publicitat -

L’Hospital Clínic de Barcelona ha patit un ciberatac tipus ransomware, que ha afectat els serveis de laboratori, farmàcia i urgències, segons ha informat el Departament de la Presidència en un comunicat. Els serveis d’urgències continuen atenent els pacients que ja estaven ingressats, però el Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) sí que deriva nous pacients a altres hospitals de la ciutat, així com també els codis per ictus o infart. El centre sí que accepta pacients que arriben pel seu propi peu a les seves urgències.

El Clínic ha notificat el ciberatac a l’Agència de Ciberseguretat de Catalunya i ha iniciat el desplegament del pla d’actuació per donar resposta a l’incident. El centre s’ha coordinat amb el Departament de Salut i amb els altres hospitals de la ciutat per atendre les urgències i traslladar els pacients que ho requereixin.

Publicitat

El ransomware és un tipus de programa maliciós que impedeix als usuaris accedir als seus arxius fins que no paguin un rescat. Aquest tipus d’atac ja ha afectat altres centres sanitaris i universitats a Catalunya en els últims mesos. Els serveis tècnics del Clínic estan treballant per resoldre la incidència i recuperar l’accés als arxius afectats.

Et pot interessar  El temps d'espera a les urgències hospitalàries supera l'hora de mitjana tot i reduir-se lleugerament el 2023
Publicitat

Opinió

Minut a Minut