Dissabte, 16 de gener de 2021 - Edició 905
La República

Els catalans, ciutadans de segona: Simón demana que no hi hagi “madrilenyofòbia”

La catalanofòbia, sovint practicada per les Espanyes, mai ha estat combatuda per part del Gobierno

Redacció
Redacció 16/06/2020
El director del Centre de Coordinació d'Alertes i Emergències Sanitarias, Fernando Simón

El director del Centro de Coordinación de Emergencias y Alertas Sanitarias, Fernando Simón, adverteix que “està en mans de tots” que no hi hagi una segona onada de coronavirus aquest mateix estiu. Durant la roda de premsa d’aquest dimarts, Simón ha dit que Sanitat s’està preparant per a la possibilitat que això pugui passar a la tardor però admet que una “relaxació excessiva” i l’arribada de turistes ho poden avançar. “Ara estem detectant i controlant els brots però si no fos així en unes setmanes, tindríem risc de transmissió durant l’estiu”, ha assegurat. Malgrat això, ha dit que també podria passar que la segona arribada no arribés o que es controlés abans. “No sabem què passarà”, ha insistit.

Simón també ha explicat que la possibilitat d’avançar la vacunació de la grip va en aquesta línia perquè permetria, no només que hi haguessin menys casos greus i una menor transmissió, sinó també que es poguessin distingir més els símptomes d’un i altres virus. Per això, Sanitat ho està estudiant.

No a la “madrilenyofòbia”

Els últims dies certes comunitats autònomes expressaven la seva preocupació per la visita de turistes madrilenys. Cal recordar que la capital d’Espanya ha estat l’epicentre més mortífer de la pandèmia. Fernando Simon ha defensat els madrilenys i ha volgut posar fi a la discriminació cap als chulapos: “la capacitat de control que tenen és molt bona. Per tant, no estan pitjor que altres (zones), estan fins i tot millor que algunes” i ha demanat no tenir “madrilenyofòbia”. D’altra banda, des de fa més de 300 anys, la catalanofòbia és que pràctica a Espanya mai ha tingut cap acció des d’un govern espanyol per a combatre-la. Com sempre, els catalans, ciutadans de segona a Espanya.

Relacionats