Edició 2104

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 30 de abril del 2024
Edició 2104

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 30 de abril del 2024

El xantatge del Gobierno condiciona la compra de llibres en català per les biblioteques públiques

|

- Publicitat -

És sabut que la protecció de les llengües cooficials és una història de ficció a Espanya. El Gobierno “més progressista de la història” limitarà la compra de llibres per part de les biblioteques públiques que vulguin adquirir-los en llengües del territori que no siguin el castellà, segons expliquen a l’ARA.

El ministerio de Cultura gestionarà 10 milions d’euros per adquirir 450.000 obres, gràcies als fons europeus de recuperació postcovid. La condició de les biblioteques per optar a l’ajut és que la compra compti, com a mínim, d’un 50% de llibres en castellà en les comunitats amb llengües cooficials. L’altra meitat pot ser en català i fins a un 10% en altres llengües estrangeres o cooficials de l’Estat.

Publicitat

Les comunitats monolingües hauran de comprar un 90% dels toms en castellà i limita al 10% la compra de llibres en altres llengües. Fins ara, eren les biblioteques públiques les que decidien els títols mitjançant criteris professionals i el coneixement dels seus usuaris. Com expliquen a l’ARA, és la primera vegada que Madrid imposa una quota. “No té precedent, ni cap sentit, perquè no hi ha biblioteques espanyoles que no comprin llibres en castellà”, ha afirmat al mitjà Josep Vives, director general de Promoció Cultural i Biblioteques.

Et pot interessar  Bibliotecaris de Barcelona fan vaga per demanar més personal, millores laborals i mesures per garantir la conciliació
Publicitat

Opinió

Minut a Minut