Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024
Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024

El trasllat dels presos polítics a Madrid

Tota la informació de l'arribada dels presos a les presons espanyoles, aquí

|

- Publicitat -

Tots els presos independentistes ja són a la presó de Brians 2 per ser traslladats a Madrid per part de la Guàrdia Civil. El dispositiu dels Mossos d’Esquadra que ha transportat els set presos de Lledoners ha arribat a les 8 del matí al centre de Sant Esteve Sesrovires. Carme Forcadell ha arribat minuts abans. Dolors Bassa ja feia estona que hi era, ja que ha estat la primera que ha sortit de la presó. Els presos de Lledoners han sortit a les 6.52 hores. A Brians 2 la Guàrdia Civil agafarà el relleu dels Mossos i s’ocuparà del trasllat. Tots aniran en el mateix vehicle, segons han informat fonts del Departament de Justícia.

Moments de tensió 

Publicitat

La sortida de Carme Forcadell de la presó de Mas d’Enric ha acabat sent una mica accidentada perquè un grup de manifestants ha intentat obstaculitzar el pas de la comitiva a mig quilòmetre de l’accés al centre penitenciari. Els Mossos d’Esquadra els han apartat amb alguns cops de porra mentre els concentrats cridaven ‘Som gent de pau’ o ‘No us mereixeu la senyera que porteu’. Una persona ha estat traslladada en ambulància perquè l’haurien empès i hauria caigut a terra, segons alguns testimonis.

Pla general de tres furgonetes dels Mossos d’Esquadra que traslladen els presos de Lledoners a Brians. Imatge de l’1 de febrer de 2018 (Horitzontal).
La C-55 a prop de l’accés a Lledoners també ha estat tallada en els dos sentits de la marxa perquè algú ha vessat oli i material inflamable per dificultar o com a mínim per protestar pel trasllat dels presos independentistes a Madrid que es farà aquest divendres. Els Bombers estan netejant la carretera. Molts periodistes que es dirigien a la presó per gravar o fotografiar com els vehicles surten del centre penitenciari per dirigir-se a Brians 2 s’han trobat amb dificultats per arribar-hi. Els Mossos d’Esquadra només han deixat passar la premsa fins a l’entrada del centre penitenciari.

Un cop a Brians 2, segons alguns manifestants, hi ha hagut càrregues per part dels Mossos contra els ciutadans que volien manifestar-se davant la presó on es troben els nou presos polítics.

De les presons catalanes a Madrid

A quarts de deu del matí tots els ostatges que es trobaven a Brians 2 comencen el viatge amb furgonetes cap a les presons espanyoles: la presidenta del Parlament, Carme Forcadell i la consellera Dolors Bassa, es dirigeixen cap a Alcalà Meco mentre que els presos homes es dirigeixen a Estremera i Soto del Real. Fora de Brians 2 els esperaven un grup de manifestants i diputats del Parlament amb crits de “Llibertat”.

Abans de la marxa, el president Torra i el vicepresident Aragonès han aproftat per donar l’escalf de l’últim adéu. Els presos polítics són traslladats i custodiats per la Guàrdia Civil en autocar mentre que dos helicòpters els sobrevolen durant tot el trajecte.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut