Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024
Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024

El PSC vol persuadir Aragonès perquè assisteixi finalment a la Conferència de Presidents

|

- Publicitat -

La viceprimera secretària d’Organització del PSC, Lluïsa Moret, ha fet una crida al president del Govern, Pere Aragonès, perquè es “replantegi” la seva decisió i assisteixi a la Conferència de Presidents de divendres. Tot i que no ha entrat en detalls, si finalment Aragonès no hi va, Moret avisa “d’un impacte negatiu” per Catalunya.

“Esgotarem fins a l’últim moment la crida a Aragonès, perquè confiem en el sentit comú i l’aposta per la política útil, que requereix que hi vagi”, ha manifestat. En cas contrari, avisen els socialistes, s’haurà “perdut l’oportunitat de ser on toca ser”.

Publicitat

La dirigent socialista ha reclamat a Aragonès que vagi a la reunió multilateral entre presidents pel “significat simbòlic” que se celebra a la Palma, que es recupera de l’erupció volcànica. “Si no es produeix, ja es veurà. No ens agrada avançar-nos a situacions que no s’han produït”, ha argumentat. Amb tot, ha remarcat que la Conferència de Presidents i la taula de diàleg són “espais diferents”. I, com era d’esperar, ha adulat que el Gobierno demostri una suposada “voluntat de generar espais de diàleg”.

Sobre la reunió de la Comissió Bilateral, que va celebrar-se divendres a la tarda, Moret ha celebrat que “obre un camí de normalitat i d’entesa entre governs”.

Noves disciplines per als JJOO d’Hivern

Els socialistes no veuen malament que el Govern treballi per potenciar activitats esportives relacionades amb la muntanya, amb tradició a Catalunya, i convertir-les en noves disciplines olímpiques. “Si s’han d’incorporar propostes respecte a noves disciplines, i s’acorden i es creuen oportunes, no ho veiem malament”, ha raonat. I ha dit que el que és important és que la candidatura es produeixi i Catalunya “no perdi una nova oportunitat”.

Et pot interessar  El Parlament rebutja tramitar els pressupostos pactats entre Govern i PSC pel veto dels comuns al Hard Rock
Publicitat

Opinió

Minut a Minut