Edició 2093

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 18 de abril del 2024
Edició 2093

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 18 de abril del 2024

El PSC surt esquitxat per l’explosió de la petroquímica de Tarragona

|

- Publicitat -

El PSC i IQOXE, la indústria química on es va produir una explosió aquest dimarts i que ja s’ha endut tres vides, tenen una estreta relació. El seu conseller delegat i qui ha parlat als mitjans en nom de l’empresa és el socialista José Luis Morlanes Galindo. Va ser un dels homes forts de José Montilla durant la seva època de president de Catalunya i líder del PSC. Morlanes va ser regidor de l’Ajuntament de Cornellà de Llobregat pel PSC entre 1991 i 2007. A més, entre el 1999 i el 2004 va ocupar el lloc de tinent d’alcalde d’urbanisme, infraestructures i habitatge. Morlanes també va presidir el consell comarcal del Baix Llobregat.

Però a més, el seu currículum també hi apareix una imputació, l’any 2013, per desviar presumptament 2,5 milions d’euros procedents de La Seda, una petroquímica del Baix Llobregat que també n’era responsable.

Publicitat

IQOXE, en un estat “deplorable”

La Confederació General de Treballadors (CGT) ha assegurat que IQOXE pateix de falta de personal i té unes instal·lacions amb un estat “deplorable”. En un comunicat, el sindicat també ha denunciat la reacció lenta de les autoritats després de l’explosió d’aquest dimarts a la indústria química IQOXE a La Canonja. En el text, lamenten que “no és la primera vegada” que els protocols d’emergència per a accident químic “no funcionen” . “Van trigar més de quaranta minuts a ubicar l’accident les fonts oficials i que hi havia un contaminant implicat”, han dit el sindicat en un comunicat, abans d’afegir que les alarmes no van sonar fins una hora més tard quan “les persones espantades ja havien sortit al carrer a veure què passava i van respirar els fums i l’òxid d’etilè que provenien de l’explosió”.

Et pot interessar  Gràcies a Colau: L’alcalde Collboni confraternitza amb l’exèrcit espanyol

L’empresa diu que “tot s’ha fet bé”

“Hem estat absolutament coordinats en tot moment amb les autoritats i hem seguit les seves instruccions”, ha afirmat el conseller executiu de la companyia, José Luis Morlanes, aquest dimecres al migdia a la seu de l’AEQT a Tarragona. Sobre el fet que Protecció Civil hagi dit que es va trigar a rebre comunicació per part de l’empresa, Morlanes ha respost que l’accident ja era prou “notori” i que l’empresa no té cap “retret” vers ningú. “Estem convençuts que hem fet les coses bé”, ha dit. També ha remarcat que la situació era molt complexa, ja que, en un primer moment, no localitzaven cinc treballadors.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut